Zašto je bolje biti sam nego u lošoj vezi?

Zašto je bolje biti sam nego u lošoj vezi?

Zašto je bolje biti sam nego u lošoj vezi?
  • Objavljeno: Petak, 08.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nedavno istraživanje američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Family Psychology, otkriva da je bolje biti sam nego u vezi koja nije kvalitetna i s kojom niste zadovoljni.

Svaki par prolazi kroz krizna razdoblja u kojima razmišlja o prekidu. Takva razdoblja su potpuno normalna i neizbježna jer u većini slučajeva vezu čine još kvalitetnijom i partneri se zbližavaju. No, ako većinu vremena vaše potrebe nisu zadovoljene, osjećate se usamljeno i nezadovoljno, onda sa sigurnošću možete znati da to nije samo krizno razdoblje, već da ste u destruktivnom odnosu s osobom koja ne odgovara vama, ali će možda odgovarati nekome drugome.

Saznajte kako meditacija može poboljšati vašu vezu s partnerom!

Znanstvenici su dvije godine proučavali živote 100 mladih odraslih osoba koje su bile u ozbiljnoj monogamnoj vezi. Neki od njih su bili u braku, a neki nisu još uvijek nisu ni živjeli zajedno.

Većina ljudi još uvijek vjeruje da je bolje biti u vezi s bilo kime nego biti potpuno sam. U stanju su biti u odnosu koji ih ne ispunjava, a sve u svrhu toga kako se ne bi osjećali usamljenima.

Rezultati istraživanja su pokazali da nekvalitetni odnosi imaju jako loš utjecaj na zdravlje. Nekvalitetna veza može povećati rizik od nastanka depresije, različitih ovisnosti i bolesti kardiovaskularnog sustava.

Stoga, obratite pažnju na vezu u kojoj se nalazite. Jeste li zadovoljni? Je li vaš partner zadovoljan? Biste li bili sretniji da se raziđete kao prijatelji i nastavite svatko svojim putem?

Otkrijte kojih 5 stvari se dogodi kada upoznate svoju srodnu dušu!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti