3 neočekivana razloga zašto patite od suhe kože

3 neočekivana razloga zašto patite od suhe kože

3 neočekivana razloga zašto patite od suhe kože
  • Objavljeno: Subota, 14.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Niske temperature, grijanje, kriva njega kože - brojni su već sada poznati razlozi zbog kojih patimo od suhe kože. Ali, postoje i oni manje očekivani razlozi koji mogu uzrokovati zatezanje kože, crvenilo, svrbež pa čak i perutanje.

1. Vruća voda

Pogotovo kada temperature padnu, volimo se ugrijati dugim i toplim tušem ili čak uživati u toploj kupki. No, često prevruća voda može utjecati na pojavu suhe kože jer visoka temperatura utječe na površinski sloj naše kože i “ispire” sloj zaštitnog ulja. Tuširajte se jednom dnevno i pripazite na količinu i temperature vode.

2. Voda prepuna kamenca

Da, dobro ste pročitali, voda koja je puna kamenca utječe negativno na našu kožu. Naime, kamenac se sastoji većinski od kalcija i magnezija, minerali koji su poznati po tome da isušuju. Kako si pomoći? Nabavite si filtere.

3. Ne podnosite parfem

Svatko od nas ima svoj najdraži parfem, ali neki mirisi nažalost mogu izazivati iritacije. Ako imate osjetljivu kožu, kemijski sastav pojedinih parfema zna dodatno pogoršati stanje i isušiti kožu. Uvijek možete isprobati parfeme koji su na bazi ulja.

Vezani članci:

Najčitanije zanimljivosti