3 razloga zbog kojih trebate jesti kruške

3 razloga zbog kojih trebate jesti kruške

3 razloga zbog kojih trebate jesti kruške
  • Objavljeno: Petak, 19.11.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Bez obzira na to jedete li ih sirove ili termički obrađene, kruške su odlične za zdravlje. Bogat su izvor antioksidansa i vlakana te sprječavaju nastanak raznih bolesti.

Stručnjaci neprestano ističu važnost unosa voća. Ukusno jesensko voće - kruške su najbolje do početka veljače, stoga imate vremena iskoristiti njihove prednosti, a mi vam donosimo najznačajnije.

Sprječavaju dijabetes

Američki znanstvenici su ustanovili da kruške reguliraju razinu šećera u krvi i sprječavaju nastanak otpornosti na inzulin. Kruške mogu biti raznih boja i sve su zdrave. Ipak, znanstvenici ističu da crvene kruške sadrže antocijanin koji smanjuje rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Bogat su izvor vlakana

Jedna kruška sadrži oko 6g vlakana, što čini 20% od preporučene dnevne vrijednosti. Odlična vijest jest da kruška sadrži topiva vlakna koja snižavaju razinu lošeg (LDL) kolesterola.

Jačaju imunitet

Kruška je odlična za jačanje imuniteta. Bogata je antioksidansima koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu. Sadrži vitamine i minerale koji će pomoći tijelu da se obrani od gripe i prehlade. Sok od svježe iscijeđene kruške će smanjiti visoku tjelesnu temperaturu.

Saznajte još razloga zašto su kruške zdrave

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti