Želite brže trošiti kalorije? Isprobajte ova 3 savjeta!

Želite brže trošiti kalorije? Isprobajte ova 3 savjeta!

Želite brže trošiti kalorije? Isprobajte ova 3 savjeta!
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Tjelovježba je ključna za postizanje i zadržavanje zdrave tjelesne težine. Ako imate problema s mršavljenjem, donosimo vam savjete koji će vam pomoći u povećanju potrošnje kalorija i bržem uklanjanju suvišnih kilograma.

Vježbajte u jutarnjim satima

Istraživanja su pokazala da sagorijevamo više kalorija kada vježbamo u jutarnjim satima. Osim što ćete potrošiti više kalorija, vježbanje u jutarnjim satima će povećati razinu energije, koncentraciju i pamćenje.

Povećajte intenzitet tjelovježbe

Da biste nastavili trošiti kalorije je potrebno s vremena na vrijeme povećavati intenzitet vježbanja. Ovo naročito trebate prakticirati kada radite aerobne vježbe. Jedan od najboljih načina povećanja potrošnje kalorija je izmjenjivanje intenziteta vježbanja. Primjerice, 1 minutu trčite što brže možete, a sljedeće 3 trčite laganijim tempom.

Radite vježbe snage

Što više mišićnog tkiva imate, to će vaše tijelo sagorijevati više kalorija u stadiju mirovanja. Vježbe snage su jednako važne kao i aerobne vježbe, a istraživanja su pokazala da izvođenjem vježbi snage možete smanjiti rizik od nastanka bolesti koštanog sustava.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti