4 načina za razumijevanje i povezivanje s ljudima

4 načina za razumijevanje i povezivanje s ljudima

4 načina za razumijevanje i povezivanje s ljudima
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Mislite da ste dobar slušatelj? Pročitajte u nastavku što čine kvalitetni slušatelji i pokušajte se pronaći u tome. Ako se ne nalazite, znate što vam je činiti.

„Kako si?“

Ako pitate sugovornika kako je, to je dobar pokazatelj da ste voljni slušati. Na taj način dajete do znanja da ćete radije poslušati što vam osoba ima za reći, nego da pričate o sebi.

Isprobajte ove komunikacijske trikove i izbjegnite sukobe!

Postavljanje dodatnih pitanja

Ako nakon pitanja „Kako si?“, dobijemo odgovor poput „Dobro sam, upravo idem s posla.“, nemojte samo uzviknuti „Super!“, i nastaviti dalje. Postavite dodatna pitanja poput „Što radiš?“, ili „Imaš li dobre kolege na poslu?“. Postavljanjem tih pitanja pokazujete da cijenite iskustvo sugovornika i da želite provesti vrijeme s njim. Time mu dajete na važnosti i povećavate njegovo samopouzdanje.

Pokažite interes

Zamolite sugovornika da vam ispriča više o nekom događaju kojeg je spomenuo. Istražite njegove želje, motivacije i strahove. Ako naučite više o sugovorniku, možda ćete naučiti nešto novo o sebi.

Zatražite mišljenje

Tijekom razgovora u kojem razmjenjujete mišljenja, ideje i teorije, upitajte sugovornika što misli o tome što ste izrekli. Na taj način ćete pokazati da cijenite njegovo mišljenje i slušate što govori.

Iako se na prvu ovi savjeti čine banalnima, stavite se u poziciju osobe kojoj sugovornik postavlja takva pitanja i pokazuje interes za ono što govorite. Osjećali biste se ugodno, zar ne?

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti