4 savjeta za tijelo bez celulita

4 savjeta za tijelo bez celulita

4 savjeta za tijelo bez celulita
  • Objavljeno: Subota, 28.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Celulit je problem većine žena, a najčešće se javlja na području bedara, stražnjice, trbuha, nadlaktica i donjeg dijela leđa. Postoje brojni faktori koji povećavaju rizik od nastanka celulita. Oni, na koje ne možete utjecati, su genetika i hormonalni poremećaji, a na sve ostalo možete. Stručnjaci donose 4 savjeta pomoću kojih ćete rizik od celulita svesti na minimum.

Povećajte unos vode

Celulit je kombinacija vode i masti. Što više vode pijete, to se ona manje zadržava u tijelu. Povećanjem unosa vode ćete smanjiti nakupljanje masti u tijelu. Stručnjaci ističu da je adekvatan unos vode ključan za zdravlje cjelokupnog organizma, što se u konačnici odražava na vašoj koži.

Isprobajte ove jednostavne i učinkovite recepte protiv celulita!

Prestanite pušiti

Pušenje je jedan od razloga zbog kojeg nastaje celulit. Pušenjem se oslabljuje vezivno tkivo, koje je najvažniji faktor u prevenciji celulita. S pušenjem prestanite što prije kako biste spriječili nastanak oštećenja vezivnog tkiva.

Zdrava prehrana

Zdravom i uravnoteženom prehranom ćete tijelu osigurati sve potrebne nutritivne tvari. Smanjit ćete rizik od nakupljanja suvišnih kilograma, koji značajno utječu na izgled vaše kože i povećavaju rizik od nastanka celulita.

Ova 3 minerala će vam pomoći u uklanjanju celulita!

Poboljšajte cirkulaciju krvi

Dobra cirkulacija krvi će osigurati pravilnu potrošnju i apsorpciju nutritivnih tvari. Za poboljšanje cirkulacije krvi su najbolje aerobne vježbe i masaža. Predlažemo da počnete svakodnevno raditi ovaj trening kojim ćete vrlo brzo početi primjećivati prve rezultate.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti