5 prirodnih lijekova protiv glavobolje

5 prirodnih lijekova protiv glavobolje

5 prirodnih lijekova protiv glavobolje
  • Objavljeno: Srijeda, 30.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Patite li od čestih glavobolja ili migrena, pokušajte ih liječiti na prirodni način. Ovaj oblik liječenja ne donosi nuspojave no, prije primjene se svakako posavjetujte s liječnikom, pogotovo ako ste trudni ili dojite.

Krizantema i đumbir

Krizantema, biljka s dugom povijesti u liječenju migrene, u kombinaciji sa đumbirom, poznatom namirnicom protiv mučnine, može pomoći u liječenju ili ublažavanju glavobolje. Nedavna istraživanja pokazuju da je mješavina ovih biljaka pozitivno djelovala na 63% ispitanika. Pola njih je suzbilo glavobolju u roku 2 sata od uzimanja pripravka.

Lopuh

Lopuh je protuupalna biljka i često se koristi za prevenciju migrene. Nije učinkovita samo ako se migrena već pojavila.

Provjerite zašto visoki rep uzrokuje glavobolje!

Magnezij

Ako se uzima svakodnevno, magnezij može pomoći smanjiti učestalost migrena. Ovaj mineral pomaže u smirivanju živaca koji se nadražuju uslijed glavobolje. Magnezij također možete unijeti i kroz prehranu. Tu spada tamnozeleno povrće, orašasti plodovi i sjemenke.

Vitamin B2 (riboflavin)

Bolujete li od migrena, uzmite kompleks B vitamina. Istraživanja su pokazala da vitamin B2 može smanjiti učestalost migrene. Vitamin B12 (kao i magnezij) ima važnu ulogu u proizvodnji energije unutar živčanih stanica.

Vitamin D

Nedostatak vitamina D postaje sve češća pojava jer puno vremena provodimo u zatvorenom prostoru i često izbjegavamo sunce. Istraživanja su pokazala da vitamin D može utjecati na percepciju boli.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti