5 radnih mjesta koja će nestati za 10 godina

5 radnih mjesta koja će nestati za 10 godina

5 radnih mjesta koja će nestati za 10 godina
  • Objavljeno: Srijeda, 17.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tehnološki napredak dovodi do toga da pojedina radna mjesta više neće postojati. Odnosno, za obavljanje određenih poslova neće biti potrebna ljudska snaga. Obavljat će ih razni strojevi, računala, roboti i slični tehnološki noviteti. Ako ste u potrazi za novom karijerom ili još ne znate točno što biste voljeli raditi, saznajte koja su to radna mjesta koja kroz 10 godina vjerojatno neće više biti atraktivna.

Saznajte u kojim zanimanjima ima najviše psihopata!

Blagajnik

Sve više trgovina uvodi samoposlužnu blagajnu ili automatizirani proces tijekom kupnje, što će s vremenom izgurati blagajnike s njihovih radnih mjesta. Tehnologija omogućava veliki napredak u kupovini, a korisnici žele što manje interakcije s drugim ljudima.

Teleprodaja

U današnje vrijeme, sve manje ljudi koristi fiksnu telefoniju. Prodaja se već duži niz godina provodi putem e-maila ili SMS poruka. Klasična prodaja putem telefonske linije polako odlazi u zaborav.

Otkrijte kako zavoljeti svoj posao!

Agenti za putovanja

Uz razvoj interneta i mogućnost rezerviranja povoljnih putovanja na web stranicama, stari princip planiranja putovanja polako blijedi. Turističke agencije će zasigurno i dalje postojati, no u mnogo manjem broju.

Izdavači i tiskari

Ne iznenađuje činjenica da tiskani mediji blijede iz industrije. Sve više potrošača čita vijesti i knjige u digitalnom obliku, što zadaje muke i izdavačima. Dok te industrije polako blijede, digitalne medijske tvrtke su u stalnom porastu.

Saznajte kako potajno otići na razgovor za posao!

Poštari

Razvojem tehnologije i komunikacije putem e-maila, potreba za poštarima polako se smanjuje. Samo je pitanje vremena kada će radno mjesto poštara otići u povijest.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti