Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

5 radnih mjesta koja će nestati za 10 godina

5 radnih mjesta koja će nestati za 10 godina

5 radnih mjesta koja će nestati za 10 godina
  • Objavljeno: Srijeda, 17.05.2017.
  • Broj pregleda: 1.451
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tehnološki napredak dovodi do toga da pojedina radna mjesta više neće postojati. Odnosno, za obavljanje određenih poslova neće biti potrebna ljudska snaga. Obavljat će ih razni strojevi, računala, roboti i slični tehnološki noviteti. Ako ste u potrazi za novom karijerom ili još ne znate točno što biste voljeli raditi, saznajte koja su to radna mjesta koja kroz 10 godina vjerojatno neće više biti atraktivna.

Saznajte u kojim zanimanjima ima najviše psihopata!

Blagajnik

Sve više trgovina uvodi samoposlužnu blagajnu ili automatizirani proces tijekom kupnje, što će s vremenom izgurati blagajnike s njihovih radnih mjesta. Tehnologija omogućava veliki napredak u kupovini, a korisnici žele što manje interakcije s drugim ljudima.

Teleprodaja

U današnje vrijeme, sve manje ljudi koristi fiksnu telefoniju. Prodaja se već duži niz godina provodi putem e-maila ili SMS poruka. Klasična prodaja putem telefonske linije polako odlazi u zaborav.

Otkrijte kako zavoljeti svoj posao!

Agenti za putovanja

Uz razvoj interneta i mogućnost rezerviranja povoljnih putovanja na web stranicama, stari princip planiranja putovanja polako blijedi. Turističke agencije će zasigurno i dalje postojati, no u mnogo manjem broju.

Izdavači i tiskari

Ne iznenađuje činjenica da tiskani mediji blijede iz industrije. Sve više potrošača čita vijesti i knjige u digitalnom obliku, što zadaje muke i izdavačima. Dok te industrije polako blijede, digitalne medijske tvrtke su u stalnom porastu.

Saznajte kako potajno otići na razgovor za posao!

Poštari

Razvojem tehnologije i komunikacije putem e-maila, potreba za poštarima polako se smanjuje. Samo je pitanje vremena kada će radno mjesto poštara otići u povijest.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti