6 razloga zašto volimo utorak!

6 razloga zašto volimo utorak!

6 razloga zašto volimo utorak!
  • Objavljeno: Utorak, 06.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Utorak se ponekad naziva i „srednje dijete“ tjedna. Nema lošu reputaciju kao ponedjeljak, ali nema ni dobru, kao petak. Radni tjedan je tek počeo, stres raste, vikend je još daleko pa se može se reći da ga jedva preživimo. Neka istraživanja pokazuju i da smo najmanje sretni utorkom jer smo preživjeli ponedjeljak, ali došao je još jedan isti takav dan.

No, znanstvenici su pronašli neke zanimljive činjenice o utorku zbog kojih ga možda malo više zavolimo.

Manje prometnih nesreća

Statistike pokazuju kako se od svih dana u tjednu utorkom dogodi najmanje prometnih nesreća. Vozači nisu nestrpljivi i umorni kao što je slučaj petkom, niti pospani kao što je slučaj ponedjeljkom. Logično, najviše se nesreća dogodi vikendom jer ljudi izlaze i voze u alkoholiziranom stanju.

Odlazak u teretanu

Nakon posla se treba negdje opustiti i izbaciti frustracije. Idealno rješenje je odlazak u teretanu, a utorkom to bude vrhunac našeg dana. Planove uglavnom ostavljamo za vikend, a važne sastanke sredinom ili krajem tjedna. Budući da se nismo još uhodali u radni tjedan, utorkom radimo laganim tempom, a vrijeme poslije posla iskoristimo za odmor i opuštanje.

Otkrijte kako zavoljeti ponedjeljak?

Kvalitetan san

Najkvalitetniji san je upravo utorkom navečer, a sljedećeg dana smo odmorni i naspavani. Prema nekim istraživanjima utorkom se uspijemo oporaviti od vikenda, a nismo još toliko umorni od radnog tjedna. Razlog bi mogao biti i odlazak u teretanu, nakon čega smo umorniji nego inače pa lakše zaspimo.

Dobra prehrana

Čak i oni koji paze na prehranu vikendom se opuste pa popiju koju pivicu ili večeraju u fast foodu. No, s početkom tjedna donose se nove odluke i započinje se sa zdravom prehranom ili dijetom. Ponedjeljak započinje sa žarom i ustrajnošću, a utorkom nas još uvijek drži želja pa kvalitetno odabiremo što ćemo jesti.

Vaganje

Zbog opuštenosti vikendom skloni smo nezdravoj prehrani kao i konzumaciji alkohola, a sve se to odražava na brojkama na vagi. Utorak je idealan dan za vaganje upravo zbog početka zdrave prehrane i odlaska u teretanu, a do tada se već razgradi sve što smo unijeli tijekom vikenda.

Rađanje djece

Iako nije neka posebna prednost, statistički podaci pokazuju da se u Americi najviše djece rodi utorkom, i to čak 16% više nego ostalim danima. Onima koji dobiju dijete to je, dakako, razlog za sreću, a onima koji nemaju djece utorak mogu uveseliti ostale zabavne činjenice o ovom danu kojeg se nedovoljno cijeni.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti