Afera je bolja od dijete?

Afera je bolja od dijete?

Afera je bolja od dijete?
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nevjernost se pokazala izrazito učinkovitom metodom mršavljenja, otkrivaju američki znanstvenici.

Istraživanje je provedeno putem internetske ankete pa znanstvenici rezultate uzimaju s određenom razinom rezerve. Ipak, psiholozi ističu da sa znanstvenog stajališta postoji nekoliko činjenica koje objašnjavaju proces mršavljenja tijekom nevjere.

"Afera uzrokuje nastanak velike količine pritiska, stresa, ali i uzbuđenosti", MailOnline prenosi izjavu prof. Craiga Jacksona.

Afera potiče oslobađanje hormona stresa (kortizola) i adrenalina. Otkucaji srca se povećavaju, disanje se ubrzava, krvni tlak raste, a razina serotonina u tijelu se povećava. Sve ovo sagorijeva kalorije.

Ubrzani tempo života, koji je čest pratitelj afera, ostavlja jako malo vremena za uobičajene radnje. Neki sudionici su izjavili da često zaborave na hranu.

Čak 62% žena je izjavilo da su primijetile gubitak kilograma nakon upuštanja u aferu. Muškarci su u prosjeku izgubili 3 kilograma, a žene čak 5 kilograma.

Iako svakodnevan seks ima zdravstvene prednosti za zdravlje srca, znanstvenici su dokazali da je postotak srčanog udara veći kod muškaraca koji varaju, u odnosu na one koji su vjerni.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti