Akupunkturom protiv peludne groznice?

Akupunkturom protiv peludne groznice?

Akupunkturom protiv peludne groznice?
  • Objavljeno: Srijeda, 20.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje njemačkih znanstvenika je pokazalo da akupunktura može ublažiti simptome alergija na pelud.

U istraživanju su sudjelovale 422 osobe koje pate od alergija na pelud. Sudionike su podijelili u 3 skupine - oni koji su išli na akupunkturu, oni koji su išli na imitaciju akupunkture i oni koji nisu išli uopće. Imitacija akupunkure se izvodila tako da su se koristile prave igle, ali su umetnute samo površno.

Nakon 8 tjedana, osobama koje su išle na pravu akupunkturu su simptomi alergija na pelud bili ublaženi. Oni koji su išli na imitaciju akupunkture nisu pokazali nikakav napredak, kao ni oni koji na akupunkturu nisu išli uopće.

"Preporučio bih svim osobama koje nisu zadovoljne s djelovanjem lijekova na alergije da probaju s tretmanima akupunkture", izjavio je Dr. Remy Coeytaux.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, akupunktura funkcionira tako da stimulira određene točke unutar kože, nakon čega se poboljšava protok energije, prenosi EverydayHealth.

Brojna istraživanja su pokazala da je akupunktura učinkovita kod ublažavanja različitih tipova boli, kao što su glavobolja, križobolja, ali i nuspojave uzrokovane kemoterapijom i operacijama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti