Akupunktura odlična za policistične jajnike

Akupunktura odlična za policistične jajnike

Akupunktura odlična za policistične jajnike
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Neplodnost, akne, povećana dlakavost, debljanje i povećan rizik od nastanka srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2 su samo neki od simptoma sindroma policističnih jajnika.

Ako vi ne patite od njega, vjerojatno znate barem jednu ženu koja pati jer se javlja kod 1 od 10 žena.

Znanstvenici su otkrili da je akupunktura na području abdomena odlična za ublažavanje simptoma policističnih jajnika.

Naime, rezultati istraživanja su pokazali da žene, koje su svakodnevno išle na tretmane akupunkture u razdoblju od 6 mjeseci, imaju manju razinu muških hormona, u odnosu na žene, koje su pile propisane lijekove za sindrom policističnih jajnika.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu The Journal of Alternative and Complementary Medicine ističu da akupunktura nije zamjena tradicionalnoj terapiji i da sve trebate raditi uz prethodno savjetovanje s liječnikom.

Akupunktura će pomoći kod vraćanja razine hormona u ravnotežu, zbog čega se sve češće koristi kod osoba koje pate od hormonalne neravnoteže, bilo da je to sindrom policističnih jajnika ili neplodnost.

Žene, koje pate od sindroma policističnih jajnika, se trebaju prije početka prakticiranja tretmana akupunkture posavjetovati s liječnikom i provjeriti pate li od dijabetesa jer nekontrolirani dijabetes oslabljuje imunološki sustav, a akupunktura može imati negativno djelovanje na zdravlje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti