Ovo voće dokazano pobjeđuje kašalj

Ovo voće dokazano pobjeđuje kašalj

Ovo voće dokazano pobjeđuje kašalj
  • Objavljeno: Utorak, 28.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kašalj je najčešće uzrokovan infekcijama respiratornog sustava, kao što su bronhitis, pneumonija, gripa ili prehlada. Također može biti posljedica uzimanja lijekova za regulaciju razine krvnog tlaka.

Idući put kada vas ulovi naporni kašalj, probajte ga ublažiti sokom od ananasa, čiju su djelotvornost dokazala brojna istraživanja.

Još su 2010. godine znanstvenici iz Indije ustanovili da prirodan sirup protiv kašlja, čiji je glavni sastojak sok od ananasa, kašalj ublažava bolje od komercijalnih pripravaka. Kasnija istraživanja su pokazala da ananas uistinu može ublažiti infekcije respiratornog sustava i olakšati iskašljavanje. Najdjelotvorniji se pokazao u ublažavanju kašlja uzrokovanog alergijama.

Ananas za kašalj

Ananas je odličan izvor vitamina C, koji je ključan za održavanje rada imunološkog sustava. Također sadrži vitamin A, magnezij, mangan i kalij. Svi ovi spojevi jačaju imunološki sustav i pomažu tijelu u borbi protiv infekcija.

Isprobajte recept za sirup od ananasa

Stručnjaci preporučuju da tri puta dnevno uzimate po dvije žlice sirupa. Također, ako uzimate neke lijekove, svakako se posavjetujte s liječnikom prije početka uzimanja sirupa jer on u svom sastavu ima i đumbir koji može doći u interakciju s nekim lijekovima.

Postoje različiti domaći pripravci, koji vam mogu pomoći u ublažavanju kašlja, a možete ih pronaći u ovom članku:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti