Ananas pobjeđuje kašalj

Ananas pobjeđuje kašalj

Ananas pobjeđuje kašalj
  • Objavljeno: Utorak, 18.08.2015.
  • Broj pregleda: 1.308
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kašalj je najčešće uzrokovan infekcijama respiratornog sustava, kao što su bronhitis, pneumonija, gripa ili prehlada. Također može biti posljedica uzimanja lijekova za regulaciju razine krvnog tlaka. Prije nego što započnete s uzimanjem sirupa protiv kašlja, probajte kašalj ublažiti sokom od ananasa, za kojega su već brojna istraživanja pokazala da je čak i djelotvorniji od uobičajenih lijekova protiv kašlja.

Još su 2010. godine znanstvenici iz Indije ustanovili da prirodan sirup protiv kašlja, čiji je glavni sastojak sok od ananasa, kašalj ublažava bolje od komercijalnih pripravaka. Kasnija istraživanja su pokazala da ananas uistinu može ublažiti infekcije respiratornog sustava i olakšati iskašljavanje. Najdjelotvorniji se pokazao u ublažavanju kašlja uzrokovanog alergijama.

Ananas je odličan izvor vitamina C, koji je ključan za održavanje rada imunološkog sustava. Također sadrži vitamin A, magnezij, mangan i kalij. Svi ovi spojevi jačaju imunološki sustav i pomažu tijelu u borbi protiv infekcija.

Recept za sirup od ananasa možete pronaći ovdje. Stručnjaci preporučuju da tri puta dnevno uzimate po dvije žlice sirupa. Također, ako uzimate neke lijekove, svakako se posavjetujte s liječnikom prije početka uzimanja sirupa jer on u svom sastavu ima i đumbir koji može doći u interakciju s nekim lijekovima. Postoje različiti domaći pripravci, koji vam mogu pomoći u ublažavanju kašlja, a možete ih pronaći ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti