Pripremite smoothie za bolje zdravlje i brži metabolizam!

Pripremite smoothie za bolje zdravlje i brži metabolizam!

Pripremite smoothie za bolje zdravlje i brži metabolizam!
  • Objavljeno: Petak, 15.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brz metabolizam je ključan za mršavljenje i potrošnju kilograma. Od svih kalorija koje unesete tijekom dana, oko 60% njih potroši vaš metabolizam,a preostalih 30 do 40% trošimo dodatnim fizičkim aktivnostima, odnosno tjelovježbom.

Pripremom odgovarajućih smoothieja možete ubrzati metabolizam. Ovaj smoothie sadrži špinat koji je odličan za smanjenje rizika od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, koštanog sustava i kancerogenih stanica.

Potražite recept za smoothie za bolje zdravlje i brži metabolizam!

Špinat ima odlično protuupalno svojstvo i jako je dobar izvor antioksidanata, uključujući vitamin C, E i A. Antioksidanti smanjuju razinu slobodnih radikala, za koje su istraživanja pokazala da povećavaju rizik od nastanka niza bolesti.

Ananas je jako dobar izvor bromelaina, enzima koji potiče rad probavnog sustava i smanjuje rizik od nastanka probavnih smetnji. Bromelain ima protuupalno djelovanje i može smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka.

Također, ananas je jako dobar izvor vitamina C, moćnog antioksidanta koji jača imunološki sustav i smanjuje rizik od nastanka gripe, prehlade i infekcije uha.

Saznajte koja eterična ulja uništavaju rak i jačaju imunitet!

Peršin potiče rad metabolizma, ima blago diuretsko djelovanje i smanjuje rizik od nakupljanja suvišne tekućine u tijelu. Flavonoidi u peršinu imaju odlično antioksidacijsko djelovanje i sudjeluju u prevenciji staničnih oštećenja.

Krastavac ima antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Jako je dobar izvor hranjivih spojeva, uključujući vitamin C, beta karoten i mangan. Lanene sjemenke potiču rad probavnog sustava, štite zdravlje srca, reguliraju razinu krvnog tlaka i smanjuju rizik od nastanka nekoliko vrsta raka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti