Bezglutenska prehrana povećava razinu energije, koncentraciju i fokus

Bezglutenska prehrana povećava razinu energije, koncentraciju i fokus

Bezglutenska prehrana povećava razinu energije, koncentraciju i fokus
  • Objavljeno: Utorak, 01.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da bezglutenska prehrana može pomoći u povećanju ukupne razine energije i smanjenju osjećaja kroničnog umora. Bezglutenska prehrana, ističu znanstvenici, može poboljšati koncentraciju i fokus.

U istraživanju je sudjelovalo 95 odraslih osoba koje su u razdoblju od tri tjedna pratile bezglutenski tip prehrane, a nakon toga su se vratili svojim uobičajenim prethodnim prehrambenim navikama.

Rezultati istraživanja su pokazali da su sudionici imali povišenu razinu energije. Osim toga, tijekom praćenja programa bezgultenske prehrane su sudionici mali veću razinu vitamina B12 i folne kiseline u tijelu.

Bezglutenska prehrana je kod sudionika smanjila učestalost probavnih smetnji kao što su proljev, bolovi u trbuhu i mučnina.

Izbacivanjem glutena iz prehrane možete pospješiti svoje zdravlje, povećati razinu energije, potaknuti rad probavnog sustava i pospješiti apsorpciju nutritivnih spojeva, izjavio je voditelj istraživanja prof. David Perlmutter.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da je veliki broj ljudi osjetljiv na gluten, odnosno da osjećaju blage do umjerene probavne smetnje nakon konzumacije glutena. Kada su proučavali utjecaj bezglutenske prehrane na osobe kod kojih gluten izaziva blage reakcije, ustanovili su da su čak i ti sudionici osjećali povećanje razine energije i koncentracije.

Ovdje možete pronaći recepte za pripremu jela bez glutena.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti