Biljke koje regeneriraju pluća

Biljke koje regeneriraju pluća

Biljke koje regeneriraju pluća
  • Objavljeno: Srijeda, 30.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Stoljećima se biljke koriste u svrhu liječenja i ublažavanja niza bolesti. Čak je i moderna medicina priznala učinkovitost pojedinih biljaka u poboljšanju i održavanju zdravlja. Ove biljke pomažu u liječenju bolesti respiratornog sustava i poboljšanju njegove funkcije.

Timijan

Timijan je jako djelotvoran u ublažavanju začepljenosti pluća. Njegovo ulje ima prirodna antibiotska i protugljivična svojstva, a čaj od timijana se pokazao djelotvornim u eliminaciji bakterija i virusa. On se kao lijek za ublažavanje bolesti respiratornog sustava koristi već tisućama godina.

Origano

Iako origano u svom sastavu ima niz vitamina i nutritivnih spojeva koji potiču rad imunološkog sustava, za njegova ljekovita svojstva zapravo možemo zahvaliti karvakrolu i ružmarinskoj kiselini. To su spojevi koji potiču iskašljavanje i olakšavaju prolaz zraka kroz respiratorni sustav.

Menta

Menta, kao i ulje od mente, sadrže mentol. To je spoj koji opušta mišiće respiratornog sustava i olakšava disanje. Ulje od mente sadrži spojeve koji imaju antihistaminsko djelovanje, zbog čega je ova biljka odlična za ublažavanje simptoma alergija.

Divizma

Cvjetovi, ali i listovi ove biljke su se pokazali učinkovitima u prevenciji i liječenju bolesti dišnog sustava. Divizma će potaknuti iskašljavanje sluzi, kao i čišćenje bronhija. Također će ublažiti kroničnu upalu, a čaj od divizme će pomoći u ublažavanju simptoma upale sinusa.

Pročitajte više u članku biljke koje potiču rad pluća.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti