Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Biljke koje regeneriraju pluća

Biljke koje regeneriraju pluća

Biljke koje regeneriraju pluća
  • Objavljeno: Srijeda, 30.12.2015.
  • Broj pregleda: 3.480
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Stoljećima se biljke koriste u svrhu liječenja i ublažavanja niza bolesti. Čak je i moderna medicina priznala učinkovitost pojedinih biljaka u poboljšanju i održavanju zdravlja. Ove biljke pomažu u liječenju bolesti respiratornog sustava i poboljšanju njegove funkcije.

Timijan

Timijan je jako djelotvoran u ublažavanju začepljenosti pluća. Njegovo ulje ima prirodna antibiotska i protugljivična svojstva, a čaj od timijana se pokazao djelotvornim u eliminaciji bakterija i virusa. On se kao lijek za ublažavanje bolesti respiratornog sustava koristi već tisućama godina.

Origano

Iako origano u svom sastavu ima niz vitamina i nutritivnih spojeva koji potiču rad imunološkog sustava, za njegova ljekovita svojstva zapravo možemo zahvaliti karvakrolu i ružmarinskoj kiselini. To su spojevi koji potiču iskašljavanje i olakšavaju prolaz zraka kroz respiratorni sustav.

Menta

Menta, kao i ulje od mente, sadrže mentol. To je spoj koji opušta mišiće respiratornog sustava i olakšava disanje. Ulje od mente sadrži spojeve koji imaju antihistaminsko djelovanje, zbog čega je ova biljka odlična za ublažavanje simptoma alergija.

Divizma

Cvjetovi, ali i listovi ove biljke su se pokazali učinkovitima u prevenciji i liječenju bolesti dišnog sustava. Divizma će potaknuti iskašljavanje sluzi, kao i čišćenje bronhija. Također će ublažiti kroničnu upalu, a čaj od divizme će pomoći u ublažavanju simptoma upale sinusa.

Pročitajte više u članku biljke koje potiču rad pluća.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti