Biljke u uredima poboljšavaju radne uvjete

Biljke u uredima poboljšavaju radne uvjete

Biljke u uredima poboljšavaju radne uvjete
  • Objavljeno: Subota, 18.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Uklanjanje biljaka iz ureda, što je jedan od prvih poteza poslodavaca kada počnu razmatrati uštede zbog recesije, možda i nije najpametniji potez jer one pozitivno djeluju na radnu atmosferu, tvrdi čelnik tvrtke Ambius Ray Borg.

Ambius je tvrtka za prodaju biljaka pa nije potpuno nepristran, ali svoje tvrdnje podupire rezultatima istraživanja. Tako su znanstvenici sa tehnološkog fakulteta u Sydneyju utvrdili da biljke u uredima poboljšavaju kvalitetu zraka jer apsorbiraju plinove koje emitiraju plastični proizvodi.

Tim znanstvenika sa sveučilišta u Surreyju u Velikoj Britaniji je potvrdio da je razina stresa niža u uredima u kojima ima sobnih biljaka. Što je dosadniji posao to je veći učinak biljaka, kao na primjer palmi.

Američki su istraživači utvrdili da je u uredima bez prozora krvni tlak djelatnika koji su imali cvijeće u prostoriji bio niži nego kod one skupine ispitanika koja nije imala biljke u uredu. Djelatnici "cvjetnog ureda" imali su i 12% brže reakcije nego njihovi kolege u "dosadnom uredu".

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti