Brižni roditelji bolje odgoje dijete

Brižni roditelji bolje odgoje dijete

Brižni roditelji bolje odgoje dijete
  • Objavljeno: Nedjelja, 21.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Djeca, čiji roditelji ih akademski podržavaju, pričaju s njima i poznaju njihove prijatelje, rjeđe postaju nasilnici, otkrivaju američki znanstvenici.

Nasilje je problem koji je sve zastupljeniji među mladima, a najčešće je među djecom u dobi od 10 do 17.

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu American Journal of Public Health, otkriva kako su djeca, čiji roditelji ne posvećuju značajnu pažnju tijekom odgajanja, češće nasilna, agresivna i sveukupno lošijeg ponašanja, a u konačnici i manje sretna.

Roditelji koji su ljuti jer ne znaju ostvariti autoritet svoju postaju i agresivni povećavaju rizik da njihovo dijete postane agresivno i nasilno.

Djeca majki s mentalnim bolestima također imaju veći rizik od nastanka rizičnog ponašanja koji uključuje nasilje i agresivnost.

Djeca koja nemaju problema s nasilnim i agresivnim ponašanjem su djeca roditelja koji s njima redovito pričaju, potiču ih na izvršavanje obaveza i upoznati su s djetetovom okolinom.

Znanstvenici ističu kako je pravilan odgoj neophodan, naročito u adolescentskoj dobi. Roditelji trebaju biti upoznati s djetetovom okolinom, redovito s njime komunicirati i davati savjete. Pravilan odgoj nije važan samo za lijepo ponašanje vašeg djeteta, već i za njegovu sreću. Naime, dijete kojemu su postavljene određene granice, a istovremeno mu je pružena potpora i razumijevanje jest najsretnije dijete!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti