Čaj je najbolji napitak za mršavljenje

Čaj je najbolji napitak za mršavljenje

Čaj je najbolji napitak za mršavljenje
  • Objavljeno: Srijeda, 27.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, objavljeno u časopisu The American Journal of Clinical Nutrition, otkriva da osobe koje svakodnevno piju čaj imaju manji opseg struka.

Nakon proučavanja rezultata velikog broja istraživanja koji su analizirali djelovanje čaja na tjelesnu težinu, znanstvenici iz Nizozemske su došli do zaključka da prirodni spojevi čaja, katehini i kofein, povećavaju potrošnju kalorija u stanju mirovanja.

"Ne trebamo ni spominjati da je čaj dobar za zdravlje cjelokupnog organizma", izjavio je voditelj istraživanja prof. Jeffrey Blumberg i dodao kako "znanstvenici neprestano otkrivaju zdravstvene prednosti čaja, zbog čega je krajnje vrijeme da ga počnete konzumirati svakodnevno."

Prethodna istraživanja su pokazala da 2 do 3 šalice čaja dnevno mogu popraviti raspoloženje, pažnju i smanjiti rizik od nastanka nekih bolesti, uključujući rak, osteoporozu, visok krvni tlak i dijabetes tipa 2.

Znanstvenici ističu da nije važno koju vrstu čaja pijete, čak predlažu da vrste čajeva postupno mijenjate jer ćete onda uživati u raznolikosti svih okusa.

Trebate znati da čaj nije zamjena propisanim terapijama i da svakako trebate usvojiti zdrave prehrambene navike i redovito vježbati, naročito ako imate problema sa suvišnim kilogramima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti