Proteini za doručak kontroliraju apetit

Proteini za doručak kontroliraju apetit

Proteini za doručak kontroliraju apetit
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su potvrdili ono što mislimo već duže vrijeme, a to je da povećanje unosa proteina za doručak može smanjiti rizik od prejedanja kasnije u danu, prenosi HealthyLiving.

Američki znanstvenici su proveli istraživanje čiji su rezultati pokazali da žene, koje unose veću količinu proteina za doručak imaju manje problema s kontrolom apetita kasnije u danu.

Za potrebe istraživanja, žene su podijelili u 2 grupe. Obje grupe su svaki dan doručkovale, a jedina je razlika bila u vrsti doručka. Doručak je u objema grupama sadržavao oko 300 kalorija.

Jedna grupa je doručkovala visokoproteinski obrok, kao što su jaja sa kobasicama ili jogurtom, a druga grupa je doručkovala niskoproteinski obrok.

Žene, koje su doručkovale visokoproteinski obrok, su također unosile 30 do 39 grama proteina, u odnosu na žene iz druge grupe, koje su unosile oko 8 grama proteina.

Rezultati su pokazali da visokoproteinski obroci smanjuju rizik od prejedanja u toku dana i da smanjuju unos kalorija za vrijeme ručka i večere.

Znanstvenici ističu da bi svakim glavnim obrokom trebali unijeti oko 30 grama proteina, kako bi se zadovoljila ukupna dnevna potreba za proteinima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti