Čaj od kardamoma ublažava probavne smetnje

Čaj od kardamoma ublažava probavne smetnje

Čaj od kardamoma ublažava probavne smetnje
  • Objavljeno: Utorak, 23.09.2014.
  • Broj pregleda: 246
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kardamom je višegodišnja biljka porijeklom iz Južne Indije. Okus kardamoma je specifičan i ima orašast okus. Kardamom je jedan od najstarijih poznatih začina, a poznat je i kao ljekovita biljka. Prije početka svakodnevnog konzumiranja kardamoma se svakako posavjetujte s liječnikom.

Istraživanja su pokazala da je čaj od kardamama odličan izbor nakon obroka. Prema Ayurvedi, kardamom može pomoći u prevenciji i liječenju probavnih smetnji.

Neke namirnice mogu uzrokovati nadutost, plinove, zatvor ili proljev. Čaj od kardamoma će neutralizirati želučanu kiselinu i u vrlo kratkom vremenskom razdoblju ublažiti probavne smetnje.

Pripremite juhu od batata i mrkve s kardamom!

Kardamom se pokazao učinkovit i u prevenciji bolesti usne šupljine. Čaj od kardamoma može pomoći u ublažavanju neugodnog daha, a drevni Egipćani su ga koristili za izbjeljivanje zubi.

Jak i aromatičan miris i okus kardamoma će ostati u ustima i do nekoliko sati. On ima prirodno antibakterijsko svojstvo, zbog čega štiti od nastanka karijesa i upale zubnog mesa.

Preporučena doza

Preporučena doza kardamoma za priprem čaja je oko 1.5 gram usitnjenih sjemenki kardamoma u 1 šalici kipuće vode. Za ljekovite svrhe čaj ostavite u vodi oko 10 minuta, potom ocijedite i popijte.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti