Čega se trebate odreći želite li smršavjeti?

Čega se trebate odreći želite li smršavjeti?

Čega se trebate odreći želite li smršavjeti?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste jedna od osoba koja konstantno vodi borbu sa suvišnim kilogramima, prvo trebate posjetiti liječnika kako biste bili sigurni da se iza toga ne krije zdravstveni problem. Ako je s vašim zdravljem sve u redu, onda trebate uvesti promjene po pitanju svojih životnih navika. Postići vitkost i ostati vitak nije jednostavno. Iza toga se krije predanost zdravom životnom stilu.

Izgladnjivanje

Ono ne vodi nikuda, osim tijelu koje neće funkcionirati normalno. Također, nemojte se odricati niti jedne vrste namirnica, osim ako ste na neke alergični. Možete postati i ostati vitki čak i ako sve jedete, ključno je da budete umjereni.

Isprobajte biljke koje potiču mršavljenje!

Neispavanost

Ako nemate naviku spavati 7 sati svaki dan, onda se potrudite da ju steknete. Bez tih 7 sati vaše tijelo je pod povećanim stresom i počinju ga preplavljivati hormoni gladi. Manjak sna je vodeći uzročnik prejedanja i žudnje za grickalicama.

Prekomjerna konzumacija alkohola

Dokazano je da alkohol povećava žudnju za nezdravim namirnicama. Alkohol ometa vašu sposobnost da procijenite jeste li i koliko ste gladni. Nemojte nikada konzumirati alkohol na prazan želudac i opskrbite se zdravim grickalicama jer ćete sigurno u jednom trenutku poželjeti nešto gricnuti. Osim toga, alkohol također deblja pa pripazite na količine.

Saznajte kako borovnice čuvaju zdravlje srca i potiču mršavljenje!

Preskakanje obroka

Ako preskočite doručak, prejest ćete se za ručak. Isto vrijedi i s preskakanjem ručka, odnosno, velika je vjerojatnost da ćete se prejesti za večeru. Hormon gladi, ghrelin, i hormon sitosti, leptin, su na savršenoj razini kada jedete svaka 4 sata.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti