Češnjak uništava stanice raka debelog crijeva!

Češnjak uništava stanice raka debelog crijeva!

Češnjak uništava stanice raka debelog crijeva!
  • Objavljeno: Nedjelja, 08.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brojna dosadašnja istraživanja su pokazala da češnjak ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, a sve veći broj istraživanja otkriva kako se češnjak može koristiti za prevenciju i liječenje različitih vrsta raka.

Američki znanstvenici su proveli novo istraživanje u kojemu su testirali učinak sirovog češnjaka na stanice raka pluća i debelog crijeva. Rezultati istraživanja su pokazali da svakodnevnim konzumiranjem sirovog češnjaka možete rizik od nastanka raka smanjiti za čak 40%.

Isprobajte recept za fermentirani češnjak koji snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!

Znanstvenici vjeruju da je za antikancerogena svojstva zaslužan glavni aktivni sastojak češnjaka – alicin. U istraživanju su sudionici uzimali suplemente alicina kako bi unijeli istu količinu koju pronalazimo u 1 do 3 cijela češnjaka.

Prethodna istraživanja su pokazala da češnjak ima moćno antioksidacijsko djelovanje i da može pomoći u prevenciji daljnjeg širenja stanica raka.

Češnjak se naročito preporuča pušačima i bivšim pušačima jer ubrzava regeneraciju plućnog tkiva. Naime, češnjak će potaknuti eliminaciju toksina i štetnih kemijskih spojeva koji se nalaze na površini plućnog tkiva.

Češnjak je također jako dobar za regulaciju razine kolesterola i smanjenje rizika od nastanka bolesti srca i kardiovaskularnog sustava.

Saznajte zašto ne treba bacati stari češnjak!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti