Šećer uzrokuje širenje stanica raka!

Šećer uzrokuje širenje stanica raka!

Šećer uzrokuje širenje stanica raka!
  • Objavljeno: Srijeda, 15.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iz godine u godinu sve veći broj ljudi diljem svijeta obolijeva od raka, a dosadašnja istraživanja su pokazala da su ovo najčešći tipovi raka:

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da unos šećera igra veliku ulogu u određivanju rizika za razvijanje i širenje stanica raka. Iako genetika i dalje igra vodeću ulogu u određivanju rizika od nastanka raka, životne navike mogu taj rizik smanjiti ili povećati.

Rak nije nešto što se razvije iznenada, već se razvija godinama i rezultat je nezdravih životnih navika. Prekomjeran unos šećera može aktivirati gene raka i potaknuti širenje stanica raka.

U odnosu na druge namirnice, šećer ima naročito štetan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Prethodna istraživanja su pokazala da osobe koje svakodnevno konzumiraju sokove imaju povećan rizik od nastanka stanica raka upravo zbog povećanog unosa šećera.

Osim što povećava rizik od nastanka kancerogenih stanica, šećer može povećati rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, pretilosti, bolesti srca i krvožilnog sustava.

Pripremite juhu od rajčice i češnjaka za borbu protiv raka prostate!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti