Čokolada štiti kožu od sunca, a ima i ove prednosti za zdravlje

Čokolada štiti kožu od sunca, a ima i ove prednosti za zdravlje

Čokolada štiti kožu od sunca, a ima i ove prednosti za zdravlje
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Tamna čokolada je ona koja sadrži najmanje 70% kakaa. Odličan je izvor vlakana, željeza, magnezija, mangana, fosfora i cinka. Umjerenom konzumacijom tamne čokolade možete poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma.

Štiti kožu od UV zračenja

Tamna čokolada je jako dobar izvor flavonoida koji štite kožu od štetnog UV zračenja. Čokolada potiče cirkulaciju krvi i odlična je za njegu suhe kože.

Saznajte koja ulja trebate koristiti tijekom i nakon sunčanja!

Ima moćno antioksidacijsko svojstvo

Kakao je moćan antioksidant koji smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu. Slobodni radikali mogu uzrokovati oštećenja DNA, stanica i tkiva.

Regulira razinu krvnog tlaka

Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu The American Journal of Clinical Nutrition je pokazalo da tamna čokolada regulira razinu krvnog tlaka i može smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova za regulaciju krvnog tlaka.

Regulira razinu kolesterola

Znanstvenici su otkrili da redovita umjerena konzumacija tamne čokolade pomaže u regulaciji razine kolesterola. Tamna čokolada smanjuje razinu lošeg (LDL) kolesterola i povećava razinu dobrog (HDL) kolesterola.

Saznajte koji su simptomi visokog kolesterola!

Poboljšava zdravlje mozga

Tamna čokolada potiče cirkulaciju krvi i potiče dotok kisika u mozak. Znanstvenici su ustanovili da tamna čokolada poboljšava pamćenje, koncentraciju i fokus.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti