Crni čaj može smanjiti rizik od nastanka raka jajnika

Crni čaj može smanjiti rizik od nastanka raka jajnika

Crni čaj može smanjiti rizik od nastanka raka jajnika
  • Objavljeno: Srijeda, 29.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje pokazuje da osobe, koje svaki dan popiju šalicu crnog čaja ili soka od naranče, mogu smanjiti rizik od nastanka raka jajnika.

Znanstvenici iz Velike Britanije su proveli istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, u kojemu su ustanovili da crni čaj i citrusno voće, naročito kada se konzumiraju zajedno, mogu smanjiti rizik od nastanka epitelnog raka jajnika.

Provjerite koji su upozoravajući simptomi raka jajnika!

Epitelni rak jajnika je vrlo česta vrsta raka i simptomi su često toliko suptilni da se rak ponekad jako teško dijagnosticira.

Prethodna istraživanja su pokazala da prehrana bogata voćem i povrćem može biti povezana sa smanjenim rizikom od nastanka epitelnog raka jajnika.

U istraživanju, koje je trajalo 30 godina, je sudjelovala 171940 žena u dobi od 25 do 55 godina. One su ispunjavale upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim cjelokupnim životnim navikama.

Rezultati istraživanja su pokazali da samo 1 šalica crnog čaja dnevno može rizik od nastanka epitelnog raka jajnika smanjiti za čak 31% zato što sadrže flavonole, vrstu flavonoida za koje je dokazano da pomažu u prevenciji niza bolesti.

Saznajte što svaka žena treba znati o raku jajnika!

No, znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti