Dani mentalnog zdravlja majki - edukacija i aktivnosti za mame i djecu

Dani mentalnog zdravlja majki - edukacija i aktivnosti za mame i djecu

Dani mentalnog zdravlja majki - edukacija i aktivnosti za mame i djecu
  • Objavljeno: Utorak, 03.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Znate li da se prve srijede u svibnju obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja majki? Ove godine, 4. svibnja i Udruga Foliot obilježava taj važan dan!

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja majki globalna je kampanja kojom se posebno želi podići svijest i pomoći ženama informiranjem o poteškoćama s kojima se mnoge suočavaju u trudnoći ili nakon porođaja, često u tišini i bez adekvatne podrške.

Popularizacija mentalnog zdravlja majki i roditelja ključna je za zdravije, osviješteno društvo – društvo koje brine i podržava zdravo i odgovorno majčinstvo i roditeljstvo.

Iz udruge Foliot poručuju da su prepoznali važnost mentalnog zdravlja majki i odlučili posvetiti toj iznimno važnoj temi cijeli tjedan. Tako će se ove godine po prvi puta u Primorsko-goranskoj županiji održati Dani mentalnog zdravlja majki. Dani mentalnog zdravlja majki održat će se od 2. do 7. svibnja, a brojnim edukacijama, predavanjima, radionicama psiho-edukativnog, kulturno - umjetničkog i zdravstvenog sadržaja nastojat ćemo potaknuti širu javnost na aktivno sudjelovanje u kreiranju koncepta mentalnog zdravlja, poručili su iz Udruge Foliot.

Pripremili su i neka iznenađenja te zanimljive popratne aktivnosti za mame i djecu!

Neke od tema koje će program obuhvatiti:

  • slika tijela u trudnoći i majčinstvu,
  • potpomognuta oplodnja,
  • seksualnost u trudnoći i majčinstvu,
  • usklađivanje poslovne i majčinske uloge,
  • mentalno zdravlje majki,
  • dojenje i brojne druge.

U programu sudjeluju brojne stručnjakinje i stručnjaci koje rade u području mentalnog i reproduktivnog zdravlja (budućih) majki: Barbara Finderle, primalja i savjetnica za dojenje, Diana Hajdo, fitness trenerica, Jasminka Juretić, psihologinja, Helena Rašić Radauš, psihologinja, Gracia Dekanić Arbanas, psihologinja, Miodrag Vezmar, ginekolog, Marina Stijepić, psihologinja, Ingrid Divković, spisateljica i književnica te stručne suradnice Udruge Foliot, Nina Vračević Eškinja, gestalt psihoterapeutkinja i Martina Barać, psihologinja.

Detaljan program bit će objavljen na stranicama Udruge Foliot. Sudjelovanje u svim aktivnostima je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mjesta prijava obavezna - na e-mail foliot.info@gmail.com

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti