Debljina i pobačaj

Debljina i pobačaj

Debljina i pobačaj
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.10.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U istraživanju je ispitano 696 žena koje su imale neobjašnjeni pobačaj i otkriveno je da je rizik za drugi pobačaj bio 73% veći za debele žene nego za žene zdrave težine.

Komentirajući otkriće, koje će biti predstavljeno na kongresu Kraljevskog društva za ginekologiju i porodništvo u kanadskom gradu Montrealu, Winnie Lo je rekla: Naše istraživanje je prvo koje gleda direktno na vezu između indeksa tjelesne mase i ponavljajućih pobačaja.

Pokazalo je da debele žene koje imaju ponavljajuće pobačaje, imaju i veći rizik ponovnog gubitka trudnoće, dodala je. Winnie Lo, koja radi kao specijalizirana medicinska sestra u londonskoj bolnici St. Mary, predložila je da se sve žene koje imaju ponavljajuće pobačaje trebaju izvagati prilikom prvog pregleda, te im treba savjetovati da skinu suvišne kilograme ako je potrebno.

No, dr. Nick Finer, endokrinolog u bolnici Addenbrooke u blizini britanskog grada Cambridgea, rekao je za BBC da mada postoje dobri razlozi da se prije oplodnje smršavi, ne preporuča se da žene to rade nakon što zatrudne.

Za MojDoktor:
Lovro Lamot, dr.med.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti