Dijete oštećuju pamćenje

Dijete oštećuju pamćenje

Dijete oštećuju pamćenje
  • Objavljeno: Petak, 04.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U nedavnom istraživanju američki znanstvenici su ustanovili da dijete mogu imati negativan učinak na kognitivne funkcije, naročito pamćenje.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Journal of Neuroscience, otkrivaju da osobe koje prate program dijeta čiji se plan prehrane temelji na unosu manje od 1000 kalorija dnevno, osjećaju pad kognitivnih funkcija.

Znanstvenici su proučavali kognitivne funkcije osoba koje su na dijeti i osoba koje prate uobičajeni plan prehrane. Testirali su više kognitivnih funkcija kako bi ustanovili na koju od njih dijeta ima najštetnije djelovanje.

Rezultati testiranja su pokazali da osobe koje su na dijeti najveće poteškoće osjećaju s pamćenjem i obrađivanjem važnih činjenica i informacija. Također, osjećaju poteškoće u koncentraciji, što im otežava obavljanje svakodnevnih zadataka.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika. Više o tome što sve negativno utječe na vaše pamćenje pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti