Đumbir ublažava simptome osteoartritisa!

Đumbir ublažava simptome osteoartritisa!

Đumbir ublažava simptome osteoartritisa!
  • Objavljeno: Subota, 04.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Đumbir se već stoljećima koristi za ublažavanje probavnih tegoba, kao što su mučnina, gubitak apetita, nadutost i plinovi. Brojna istraživanja su pokazala da đumbir ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma.

Američki znanstvenici su nedavno proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo 247 osoba koje boluju od osteoartritisa. Znanstvenici su sudionike podijelili u dvije skupine. Jedna skupina je uzimala placebo, a druga skupina ekstrakt đumbira. Rezultati istraživanja su pokazali da ekstrakt đumbira ublažava simptome osteoartritisa za čak 40%.

Osteoartritis je kronična upalna bolest koja uzrokuje bolove na području zglobova i narušava kvalitetu života, a starenjem se dodatno pogoršava. Za ublažavanje simptoma osteoartritisa je ključno povećati unos namirnica s protuupalnim djelovanjem.

Đumbir je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Možete ga dodati u sokove, juhe, smoothie ili pak deserte. Osim za ublažavanje simptoma osteoartritisa, đumbir možete koristiti za ublažavanje niza drugih poremećaja i tegoba.

Saznajte zašto trebate piti čaj od đumbira!

Uništava stanice raka

Istraživanja su pokazala da je đumbir vrlo učinkovit u uništavanju stanica raka, a jedno istraživanje je pokazalo da je čak 10.000 puta djelotvorniji od kemoterapije.

Potiče rad probavnog sustava i ublažava nadutost

Đumbir sadrži spojeve koji potiču rad probave, ublažavaju nadutost i mučninu. Također se može koristiti za regulaciju apetita i prevenciju zatvora.

Smanjuje rizik od nastanka infekcija

Znanstvenici su ustanovili da đumbir može smanjiti rizik od nastanka infekcija, ublažiti simptome gripe i prehlade i ubrzati oporavak.

Isprobajte sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti