Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Đumbir ublažava simptome osteoartritisa!

Đumbir ublažava simptome osteoartritisa!

Đumbir ublažava simptome osteoartritisa!
  • Objavljeno: Subota, 04.06.2016.
  • Broj pregleda: 445
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Đumbir se već stoljećima koristi za ublažavanje probavnih tegoba, kao što su mučnina, gubitak apetita, nadutost i plinovi. Brojna istraživanja su pokazala da đumbir ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma.

Američki znanstvenici su nedavno proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo 247 osoba koje boluju od osteoartritisa. Znanstvenici su sudionike podijelili u dvije skupine. Jedna skupina je uzimala placebo, a druga skupina ekstrakt đumbira. Rezultati istraživanja su pokazali da ekstrakt đumbira ublažava simptome osteoartritisa za čak 40%.

Osteoartritis je kronična upalna bolest koja uzrokuje bolove na području zglobova i narušava kvalitetu života, a starenjem se dodatno pogoršava. Za ublažavanje simptoma osteoartritisa je ključno povećati unos namirnica s protuupalnim djelovanjem.

Đumbir je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Možete ga dodati u sokove, juhe, smoothie ili pak deserte. Osim za ublažavanje simptoma osteoartritisa, đumbir možete koristiti za ublažavanje niza drugih poremećaja i tegoba.

Saznajte zašto trebate piti čaj od đumbira!

Uništava stanice raka

Istraživanja su pokazala da je đumbir vrlo učinkovit u uništavanju stanica raka, a jedno istraživanje je pokazalo da je čak 10.000 puta djelotvorniji od kemoterapije.

Potiče rad probavnog sustava i ublažava nadutost

Đumbir sadrži spojeve koji potiču rad probave, ublažavaju nadutost i mučninu. Također se može koristiti za regulaciju apetita i prevenciju zatvora.

Smanjuje rizik od nastanka infekcija

Znanstvenici su ustanovili da đumbir može smanjiti rizik od nastanka infekcija, ublažiti simptome gripe i prehlade i ubrzati oporavak.

Isprobajte sokove od đumbira za bolje zdravlje i dulji život!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti