Pripremite smoothieje za bolju cirkulaciju i zdravije srce!

Pripremite smoothieje za bolju cirkulaciju i zdravije srce!

Pripremite smoothieje za bolju cirkulaciju i zdravije srce!
  • Objavljeno: Nedjelja, 05.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iako je broj oboljelih od srčanih bolesti iz godine u godinu manji, još uvijek su najčešći uzročnik smrti diljem svijeta. Životne navike uvelike određuju rizik od nastanka srčanih bolesti, a istraživanja su pokazala da usvajanjem zdravih prehrambenih navika možete smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara.

Konzumacijom ovih smoothieja ćete zadovoljiti tjelesnu potrebu za mineralima, vitaminima i antioksidantima. To su spojevi koji su vrlo važni u prevenciji niza bolesti, uključujući i bolesti srca i kardiovaskularnog sustava.

Smoothie za zdravlje srca i krvnih žila

Ovaj smoothie sadrži naranče koje su dobar izvor tiamina, folne kiseline i kalija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Kelj i špinat pripadaju skupini najzdravijeg zelenog lisnatog povrća. Špinat je jako dobar izvor folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija, bakra i mangana, a kelj vitamina C, A, K i B6.

Isprobajte recept za smoothie za zdravlje srca i krvnih žila!

Smoothie za bolju cirkulaciju krvi

U sastavu ovog smoothieja pronalazimo jabuke koje su jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Zahvaljujući mrkvi, ovaj smoothie će vaše tijelo opskrbiti vitaminima A, K i kalijem, a đumbir mu daje moćno protuupalno i antioksidacijsko svojstvo.

Isprobajte recept za smoothie za bolju cirkulaciju krvi!

Smoothie za zdravlje srca

Ovaj smoothie sadrži ciklu koja je jako dobar izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Borovnice su jako dobar izvor vitamina C i K, a istraživanja su pokazala da smanjuju rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti srca i krvožilnog sustava.

Isprobajte recept za smoothie za zdravlje srca!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti