Želite li lijepe prirodne trepavice, morate isprobati ovo!

Želite li lijepe prirodne trepavice, morate isprobati ovo!

Želite li lijepe prirodne trepavice, morate isprobati ovo!
  • Objavljeno: Subota, 16.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svi smo isprobali nanošenje bezbroj slojeva skupe super-mega-ultra maskare koja daje mačkasti pogled, ali na kraju, vaše trepavice su još uvijek – vaše trepavice, s istom duljinom kakvu su imale prije nanošenja beskonačnih slojeva.

No, žene vole duge trepavice jer ističu oči, a znanstvenici su potvrdili da pogled s dugim gustim trepavicama čini žene mlađima i privlačnijima. Naravno, postoje razni tretmani i preparati, poput ugradnje trepavica i umjetnih trepavica, koje se lijepe na kapke, ali sva ta rješenja su kratkotrajna i neprirodna za vaše oči.

Kako biste imali prirodno duge i lijepe trepavice, slijedite ove savjete.

  • Čistoća – prva i najvažnija stvar je da održavate trepavice čistima. Nemojte zaboraviti skinuti maskaru ili umjetne trepavice i očistiti oči otopinama ili uljem za skidanje šminke. I upamtite, voda i sapun neće skinuti šminku do kraja, a mekane blazinice ili krpice su vaš prijatelj za njegu trepavica.
  • Nježno – isto kao i kosa, i vaše trepavice mogu biti slabe i pucati. Zato, budite nježni dok nanosite maskaru i dok uklanjate šminku, ne trebate trljati oči, dovoljno je držati 30-ak sekundi da maskara omekša. Trepavice mogu podnijeti grubost, ali jednom kad ih uništite, treba im dosta vremena da se oporave.
  • Uvijač – ovaj jednostavan i jeftin trik pomoći će vam da dobijete duge i guste trepavice. Ako ne znate kako ga koristiti, iznenadit ćete se koliko je zapravo jednostavno. Otvorite rupicu i stavite trepavice, lagano pritisnite, pazeći da ne uhvatite kapak, držite 20-ak sekundi i pustite. Dodatni trikovi koji će vam pomoći su da prije korištenja uvijač zagrijete fenom ili vrućom vodom, a pazite da ga uvijek koristite prije stavljanja maskare.
  • Puder – prije nanošenja maskare, uzmite čistu četkicu od stare maskare, na nju nanesite baby puder ili puder u kamenu i stavite na trepavice. Na taj ćete način razdvojiti trepavice koje će izgledati definirano i bit će punije i dulje, a imat ćete i manje grudica od maskare.
  • Manje je više – nisu sve trepavice iste pa nanošenje ovisi o pojedincu. Ipak, preporučuje se da nanesete samo dva sloja maskare. Jedan vam neće dati „wow efekt“, a treći sloj je već previše jer dolazi do stvaranja grudica i spajanja trepavica, što na kraju izgleda loše.
  • Njega – različita ulja i prirodni pripravci mogu ojačati vaše trepavice. Isto tako, u drogerijama možete pronaći razne proizvode koji zaista pomažu vašim trepavicama da budu čvršće i duže.

Iako ćete možda doći u napast staviti umjetne trepavice, da si skratite muke, bolje bi bilo da ostanete prirodni. Poslužite se ovim trikovima, njegujte trepavice, redovito ih čistite i rezultati će se zasigurno vidjeti.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti