Isprobajte ova 4 jednostavna koraka za čišćenje četkica i spužvica za šminkanje!

Isprobajte ova 4 jednostavna koraka za čišćenje četkica i spužvica za šminkanje!

Isprobajte ova 4 jednostavna koraka za čišćenje četkica i spužvica za šminkanje!
  • Objavljeno: Utorak, 19.09.2017.
  • Broj pregleda: 380
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jedina radnja koja više zastrašuje od čišćenja stana je čišćenje četkica i spužvica za šminkanje. Obično ih koristimo danima, tjednima, mjesecima (neki i godinama) bez čišćenja, jer realno, tko ima vremena za to? Lakše je kupiti nove! Da biste izbjegli nanošenje bakterija na lice i bespotrebno kupovanje novih pomagala za nanošenje šminke, u nastavku donosimo jednostavne trikove za čišćenje koji će se svidjeti i onima najtvrdoglavijima.

Operite četkice šamponom za bebe

Pomiješajte kap šampona i malo vode u dlan ruke i utrljajte glavu četkice kako biste stvorili pjenu. Nježni šampon će izvući svu nečistoću iz pribora za šminkanje.

Njegujte kožu prirodnom kozmetikom!

Nabavite silikone!

Na tržištu možete pronaći silikonske podloge namijenjene upravo za pranje kozmetičkog pribora. Takvu podlogu možete napraviti i sami! Uzmite četvrtastu plastičnu ploču i s plastičnim pištoljem za ljepilo napravite uzorke poput točkica i valovitih crta. Postupak pranja je sličan kao i s dlanom i dječjim šamponom. Nanesite malu količinu šampona i pod mlazom vode operite četkice.

Pazite na višak vode!

Kada ste oprali pribor, ocijedite višak vode. Pritom budite nježni jer grubo trljanje i stiskanje može ugroziti oblik četkice.

Pažljivo odložite pribor za šminkanje

Glavu četkice oblikujte i položite na suho mjesto. Baš kao i kosa, četkica će se posušiti u oblik u koji ste ju postavili. Najbolje je položiti ju na čisti papirnati ručnik. Ako ju pospremite vlažnu, vlakna bi se mogla saviti. Četkica mora biti u potpunosti suha prije nego ju pospremite u okomiti položaj.

Najčitanije zanimljivosti