Iskoristite ricinusovo ulje za rast kose i trepavica!

Iskoristite ricinusovo ulje za rast kose i trepavica!

Iskoristite ricinusovo ulje za rast kose i trepavica!
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste u potrazi za jeftinim, prirodnim lijekom za oporavak kože, kose, trepavica ili obrva, ricinusovo ulje je definitivno vrijedno vaše pažnje.

Ricinusovo ulje ima visoki udio ricinolnih kiselina, koje djeluju protiv bakterijskih i gljivičnih oboljenja. Budući da je ovo ulje vrlo gusto, može pomoći u sprječavanju gubitka kose jer ju štiti od vanjskih utjecaja i od ispadanja.

Ricinusovo ulje sadrži visoki udio omega 9 masnih kiselina koje su hranjive za kosu i kožu. Ima jedinstvenu sposobnost dubokog prodiranja što pomaže dostaviti hranjive tvari u pore i folikule.

Kosi možete podariti dodatan sjaj tako da nanesete rukama dvije kapi ulja, no pazite da ne pretjerate. Ako ste u potrazi za sredstvom za pojačani rast kose, u ricinusovo ulje dodajte malo kokosovog ulja ili ulja koštica marelice kako biste ga lakše nanijeli i pravilno rasporedili po vlasištu.

Iskoristite ricinusovo ulje za zdravlje i ljepotu!

Želite li gušće obrve ili trepavice, pažljivo prstima nanesite ulje, pazeći pritom da vam ne uđe u oko.

Zbog svoje sposobnosti dubokog prodiranja, ricinusovo ulje može ukloniti i veće ožiljke sa zadebljanim tkivom. Osim toga, ovo ulje djeluje stimulirajuće na krvne stanice, pogodno je za zaštitu usana od isušivanja jer ima hidratantna svojstva i usnama daje prirodni sjaj.

Ricinusovo ulje možete pronaći u raznim balzamima za njegu usana, šamponima za jačanje kose, regeneratorima za dubinsku hidrataciju, prirodnim dezodoransima i kremama za lice.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti