Doznajte odgovore na najčešća pitanja o detoksikaciji!

Doznajte odgovore na najčešća pitanja o detoksikaciji!

Doznajte odgovore na najčešća pitanja o detoksikaciji!
  • Objavljeno: Srijeda, 05.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Često čujemo pojam detoksikacija, pogotovo dolaskom ljepšeg vremena ili nakon blagdana kada je tijelo puno toksina. No, mnogi od nas ne znaju što to zapravo znači. U nastavku donosimo najčešća pitanja i odgovore vezane uz detoksikaciju.

Što je detoksikacija organizma?

Detoksikacija znači čišćenje, jačanje i njega cijelog organizma. Nježna detoksikacija se može postići i pijenjem biljnih čajeva, uz eliminaciju šećera, alkohola, procesirane hrane, bijelog brašna i konzervansa. Ove namirnice trebamo konzumirati u umjerenim količinama ili ih u potpunosti izbaciti. Također treba pripaziti na količine i jesi lagane i hranjive namirnice.

Koje su biljke najbolje za detoksikaciju?

Svaka biljka ima svoju prednost, no posebno bismo izdvojili korijen maslačka, ehinaceu, korijen čička, sikavicu, divlji jam, slatki korijen, lovor i đumbir.

Iskoristite đumbir za detoksikaciju i mršavljenje!

Koliko traje postupak?

Preporuka je napraviti detoksikaciju 2 puta godišnje. Jedan tjedan u jesen i jedan u proljeće. Fokusirajte se na konzumaciju biljnih čajeva, udisanje svježeg zraka, odmor i tjelovježbu.

Kako ću se osjećati za vrijeme i nakon detoksikacije?

Detoksikacija može imati laksativni učinak, no to je pozitivno. To je prirodni način izbacivanja toksina iz tijela. Tijekom detoksikacijskog programa trebali biste se osjećati poletno, a kvalitetan režim prehrane će pozitivno utjecati na jetru, žučni mjehur, slezenu, gušteraču, bolje raspoloženje i zdravlje općenito.

Hoću li izgubiti na težini?

Možda ćete primijetiti blagi gubitak težine, no to će najvjerojatnije biti voda. Cilj je izbaciti iz tijela toksine i višak vode iz organizma.

Postoje li zdravstveni rizici?

Alergije mogu biti potencijalni problem koji treba razmotriti. Preuzmite odgovornost za sebe i pobrinite se da izaberete detoksikaciju koja vam najviše odgovara.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti