Edukativnim programom na Zrinjevcu, Europa Donna obilježila Dan zdrave dojke

Edukativnim programom na Zrinjevcu, Europa Donna obilježila Dan zdrave dojke

Edukativnim programom na Zrinjevcu, Europa Donna obilježila Dan zdrave dojke
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac u Zagrebu obilježen je Dan zdrave dojke. Europa Donna je 15. listopada proglasila Danom zdrave dojke za čitavu Europu kako bi podsjetila javnost na važnost ranog otkrivanja raka dojke te važnost usvajanja životnih navika koje mogu utjecati na zdravlje dojki kako bi se u budućnosti smanjio rizik obolijevanja.

Kako bi educirali žene o važnosti samopregleda, liječnici su na modelu ženskih grudi pokazivali na koji se način žene mogu pravilno samopregledati. Osim s liječnicima, građani su se mogli posavjetovati i s nutricionistima, izmjeriti krvni tlak te analizirati sastav tijela.

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., podsjetila je na poražavajuće statistike i poslala poruku ženama da pravovremeno odlaze na preglede dojki te da u svoje svakodnevne rutine ne zaborave uključiti samopregled.

“Važnost prevencije u sprječavanju nastanka bilo kojeg raka, pa tako i raka dojke, je neprocjenjiva. Usvajanje i održavanje zdravih prehrambenih navika, tjelesne i psihičke kondicije, izbjegavanje štetnih navika itekako su važni i mogu pomoći u preveniranju raka dojke. Cilj ove edukacije je, među ostalim, upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90% pacijenata može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Zato su danas okupljeni liječnici skrenuli pozornost ženama na važnost samopregleda te im pokazali na modelu kako to ispravno učiniti”, istaknula je doc. dr. sc. Vesna Ramljak i dodala kako Europa Donna Hrvatska obilježava ružičasti mjesec i prikuplja novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Podsjećamo, aparat za intraoperativno zračenje omogućuje pacijentima da već tijekom samog operativnog zahvata prime terapiju zračenjem, a osim što smanjuje emisije zračenja, olakšava tijek liječenja i sam oporavak. Naime, umjesto 25-30 dolazaka na terapiju zračenjem, pacijent može već nakon nekoliko dana biti u krugu obitelji i na radnome mjestu. U prikupljanju 4,5 milijuna kuna potrebnih za kupnju spomenutog aparata, pomaže im tvrtka Salvus koja tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske prodaje Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair označen ružičastom vrpcom, a 10 kuna od svake prodane bočice donira udruzi Europa Donna Hrvatska.

Dan zdrave dojke podržao je ministar zdravlja doc. dr. sc. Dario Nakić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske dr. Tomislav Madžar, mandatar za sastavljanje nove vlade Andrej Plenković, doc. dr. sc. Ranko Stevanović, voditelj službe za javno zdravstvo, dr. Ivana Portolan Pajić, voditeljica Odjela za zdravstvo Grada Zagreba, Gzim Redžepi, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te brojni liječnici koji su se pridružili obilježavanju ovog dana u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac: dr. Mario Zovak, dr. Hrvoje Vinter, dr. Borki Vučetić, dr. Andrej Roth, dr. Ivan Milas, dr. Drago Prgomet , dr. Ljiljanka Jurković, dr. Damir Eljuga i dr. Ljerka Eljuga.

Kupnjom Skin, Nails and Hair proizvoda i pozivom na broj 060 91 91 91 i vi možete poduprijeti akciju prikupljanja sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti