Što trebate znati prije kupnje električne četkice za zube?

Što trebate znati prije kupnje električne četkice za zube?

Što trebate znati prije kupnje električne četkice za zube?
  • Objavljeno: Utorak, 13.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Promo

Kategorija: Zanimljivosti

Kvalitetna četkica za zube osnova je dobrog oralnog zdravlja. Međutim, zdravlje zuba i desni moguće je podići na potpuno novu razinu, ako u svoju dnevnu rutinu pranja zuba uključite najnapredniju tehnologiju oralne higijene - sonične četkice.

Električna zubna četkica treba biti nježna za zube i desni

Iako su praktične, električne četkice s tvrdim vlaknima mogu oštetiti zubnu caklinu, ali i desni. Pri odabiru nastavaka za električnu četkicu, vodite računa da imaju mekana i gusto raspoređena vlakna koja mogu dosegnuti do svih teško dostupnih mjesta u ustima. Uz mekoću vlakana bitan je i nagib nastavka.

Sonična tehnologija - najnapredniji sustav četkanja do sada

Za razliku od klasičnih električnih zubnih četkica Curaprox sonične četkice su nešto doista posebno. Riječ je o najnaprednijoj tehnologiji četkanja zuba koja dolazi u tri varijante - Hydrosonic Easy, Black is White i Pro. Sonične četkice imaju snažan hidrodinamički učinak te proizvode vibracije (84.000 pokreta u minuti) koje se prenose na vlakna četkice.

Ovakva snažna turbulencija mješavinu paste, vode i sline utiskuje u međuzubne prostore te one između zuba i desni, što dovodi do razaranja zubnog plaka i bakterija koje ga stvaraju. Snažna sonična sila usmjerava tekućinu prema mjestima koja vlakna ne mogu samostalno doseći.

Curaprox Hydrosonic pro

Curaprox Hydrosonic pro je naša najnaprednija električna zubna četkica, dizajnirana kako bi pružila osjećaj besprijekorno čistih zuba kao nakon profesionalnog čišćenja. Lagana, ergonomska drška s tri različita zamjenska nastavka za najzahtjevnije izazove svakodnevnog čišćenja zuba.

Četkica Hydrosonic pro pruža tri programa čišćenja „start, „clean“ i „smile“, a motor se pokreće u sedam intenziteta četkanja, ovisno o i stanju u usnoj šupljini. Za oštećenu caklinu i osjetljive desni, dostupan je nastavak „sensitive“ uz upotrebu programa „clean“ s 32.000 pokreta u minuti i niži intenzitet četkanja.

Kada se zubi i desni oporave, programi „smile“ i „clean“ s više intenziteta pružaju visoku učinkovitost čišćenja. Program »start« uz nastavak »single« idealan je za posebno čišćenje ortodontskih aparata, proteza i implantata.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti