S tržišta se povlači proizvod, u njemu pronađen aktivni sastojak Viagre

S tržišta se povlači proizvod, u njemu pronađen aktivni sastojak Viagre

S tržišta se povlači proizvod, u njemu pronađen aktivni sastojak Viagre
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kategorija: Zanimljivosti

S tržišta se povlači dodatak prehrani Tribestan od 39.3 grama, iz serije 50821A, najbolje upotrijebiti do kraja kolovoza 2024., zbog utvrđene farmakološki aktivne supstance sildenafila u sadržaju, izvijestio je prošlog tjedna Državni inspektorat Republike Hrvatske. Utvrđeno je da navedeni proizvod nije u skladu s Pravilnikom o tvarima koje se mogu dodavati hrani i koristiti u proizvodnji hrane te tvarima čije je korištenje u hrani zabranjeno ili ograničeno.

Proizvođač je bugarska tvrtka Sopharma PLC, a na tržište ga stavlja Oktal Pharma iz Zagreba koja poziva sve one koje imaju navedeni proizvod da isti vrate u obližnju ljekarnu ili specijaliziranu trgovinu gdje je kupljen kako bi dobili povrat novca.

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedenu seriju proizvoda, a koji se inače koristi kao nehormonski prirodni, biljni stimulator za rješenje problema potencije, libida i smanjene seksualne aktivnosti kod žena i muškaraca. Sildenafil je inače generički naziv za Viagru, koja se koristi za liječenje erektilne disfunkcije i plućne arterijske hipertenzije.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti