Ovo voće bi muškarci trebali jesti za bolji seksualni život!

Ovo voće bi muškarci trebali jesti za bolji seksualni život!

Ovo voće bi muškarci trebali jesti za bolji seksualni život!
  • Objavljeno: Nedjelja, 14.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu The American Journal of Clinical Nutrition, otkriva da bobičasto voće može smanjiti rizik od nastanka erektilne disfunkcije.

U istraživanju je sudjelovalo 25.000 muškaraca. Znanstvenici su njihovo zdravlje pratili u razdoblju od 10 godina, a sudionici su svake 4 godine ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim prehrambenim i seksualnim navikama.

Rezultati su pokazali da muškarci koji su povećali unos flavonoida imaju za 14% manji rizik od nastanka erektilne disfunkcije.

Iako su sve vrste flavonoida dobre za zdravlje i prevenciju erektilne disfunkcije, najdjelotvornijima su se pokazali antocijanini, flavoni i flavonoli. Bobičasto voće je najbolji izbor jer sadrži visok udio svih vrsta flavonoida.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da povećanjem unosa flavonoida možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti, uključujući dijabetes tipa 2 i bolesti srca. Oni povoljno djeluju na zdravlje krvožilnog sustava, dokazano je da bolesti krvožilnog sustava povećavaju rizik od nastanka erektilne disfunkcije.

Saznajte sve o prirodnom liječenju erektilne disfunkcije!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti