Evo zašto biste trebali pustiti žene da odmaraju na radnom mjestu!

Evo zašto biste trebali pustiti žene da odmaraju na radnom mjestu!

Evo zašto biste trebali pustiti žene da odmaraju na radnom mjestu!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jedan američki dnevni list prenosi da je iscrpljenim ženama na poslu izuzetno važno priuštiti kratak odmor koji će ih revitalizirati, osvježiti, učiniti ih produktivnijima i sretnijima.

Naime, žene trebaju više sna nego muškarci. Neke samo 20 minuta, neke i više. No, zašto se žene i dalje bude prije muškaraca i zašto si ne priušte dodatnih dvadesetak minuta sna?

Provjerite zašto ženama treba više sna nego muškarcima!

Sociolozi tvrde da žene, osobito majke, često svojevoljno odustaju od sna i slobodnog vremena. Smatraju da će u tih dodatnih 20 minuta postići mnogo više u danu, ne razmišljajući o posljedicama. Posljedice su kroničan umor i neispavanost, što nikako ne pogoduje produktivnosti.

Još jedan od razloga zašto su žene iscrpljene je „mentalni rad“, jer su uglavnom odgovorne za održavanje socijalnih veza, pamćenje rođendanskih datuma, pakiranja ručka svakom članu obitelji i zakazivanje termina kod stomatologa.

Osim toga, postoji i „emocionalni rad“ koji uključuje čitanje svih signala i brigu o tome da sve ispadne dobro, da su svi sretni i zadovoljni i zadovolje svoje potrebe.

Ako se žena odluči za pauzu i odvoji određeno vrijeme za odmor, potreban joj partner ili suradnik koji će moći izvršavati njezine aktivnosti, emocionalna i mentalna opterećenja, dok je ona u fazi mirovanja.

Ako je osoba iscrpljena, neće joj pomoći ni 10 kava, krafne, čokolade ni energetska pića. Stoga, priuštite ženama na poslu dvadesetak minuta odmora i sa sigurnošću možete očekivati sretnijeg zaposlenika koji će ostvarivati bolje rezultate.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti