Flaširana voda prepuna bakterija

Flaširana voda prepuna bakterija

Flaširana voda prepuna bakterija
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 31.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Proizvođači flaširanih voda nas svakodnevno uvjeravaju kako su to zdrave, prirodne i izvorske vode, prijeko potrebne organizmu. Na njihovu žalost, istraživanje u Kanadi pod vodstvom mikrobiologa doktora Sonisha Azama je pokazalo suprotno.

Flaširana voda u sebi sadrži veliku razinu bakterija, puno veću od vode iz slavine. Znanstvenici tvrde da su znali da flaširana voda u sebi sadrži bakterije, no ipak su se iznenadili kada su uvidjeli da je razina bakterija visoka te iznad dopuštene granice. Dr. Azam je rekao da bakterije u flaširanoj vodi vjerojatno neće izazvati bolest.

Provjerite je li bolja flaširana ili voda iz slavine!

Znanstvenici tvrde da ljudi najčešće kupuju flaširanu vodu jer misle kako je ona za njihov organizam zdravija od vode iz slavine. Poznato je da voda iz slavine u sebi sadrži kamenac, fluor i organske spojeve. Međutim, to je ipak zdravije od bakterija iz flaširane vode.

Nema potrebe piti flaširanu vodu ukoliko je voda iz slavine dobra, a to ćete najbolje utvrditi odnesete li uzorak vode na laboratorijsku analizu.

Hrvatska je država koja se još uvijek može pohvaliti s kvalitetnom i zdravom vodom, stoga uistinu za neke nema potrebe da kupuju flaširanu vodu, kada je ona iz slavine dostupnija, povoljnija i očigledno zdravija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti