Mediteranska hrana ima loše strane

Mediteranska hrana se duže vrijeme ubraja među najzdravije oblike prehrane. U raznolikom i bogatom izvoru esencijalnih tvari ipak se krije i pogubna strana u hrani s Mediterana.
Istina je da mediteranska hrana ima povećanu razinu dobrog (HDL) kolesterola, ali on za neke može biti izrazito loš. Srčani bolesnici mogu imati genetske mutacije koje, kada su u doticaju s visokom razinom dobrog kolesterola, mogu srčane mane učiniti još gorima.
Tijekom istraživanja se pokazalo da ljudi, koji redovito jedu mediteranski oblik hrane, imaju povećan rizik razvoja srčanih bolesti.
Mediteranska hrana, kao i svaka druga, ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Ukoliko se ne pretjeruje s jedenjem mediteranskih blagodati, nećete ugroziti svoje zdravlje. Važno je u svemu, pa i u mediteranskoj hrani, biti umjeren.
-
Recept dana
Salata od tjestenine i feta sira na grčki...
10 min12345 -
Recept tjedna
Rižoto od kvinoje
35 min12345 -
Recept mjeseca
Krem juha od poriluka i krumpira
40 min12345