Brojite korake, uživajte i učite o dojenju u Tjednu dojenja

Brojite korake, uživajte i učite o dojenju u Tjednu dojenja

Brojite korake, uživajte i učite o dojenju u Tjednu dojenja
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Prvog dana listopada počeo je Nacionalni tjedan dojenja, koji se svake godine obilježava s ciljem podizanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za majku i dijete te važnosti provedbe zdravih stillova života.

Iz tog razloga, paralelno sa obilježavanjem Nacionalnog dana hodanja koji se obilježava 1. listopada, pozvani su svi u uključivanje projekta 'Živjeti zdravo', čija je voditeljica prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović. Projekt provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s Mrežom zavoda za javno zdravstvo nabavljeni su jednoobrazni setovi opreme za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji Republike Hrvatske. U sklopu toga, a s ciljem promicanja zaštite i pružanja podrške dojenju kao najzdravijem izboru za dijete i za majku te kako bi potakli stvaranja okruženja koja promiču zdravlje, svaka hodačka staza i park Živjeti zdravo obogaćeni su stolićem i klupom za prematanje i dojenje.

Tijekom cijelog tjedna dijelit će se zanimljivi sadržaj i svakodnevno zbrajati koraci koje će svi uključeni građani dostavljati putem društvenih mreža. Veličinom prijeđenih udaljenosti simbolički će se svakoga dana raditi sve veći iskorak i pružati sve veća razina podrške majkama u dojenju, ali i važnost provedbe zdravih stilova života, posebno hodanja kao najdostupnije tjelesne aktivnosti i provođenja vremena vani.

Pod geslom "Iskoračimo za dojenje" pratit ćemo temu ovogodišnjeg Svjetskog tjedna dojenja (engl. Step up for breastfeeding) i pozvati sve ljude da budu tjelesno aktivni, da hodaju, te svakodnevno putem društvenih mreža 'Živjeti zdravo' dijele broj koraka koji su učinili tog dana. Tako bismo zajedno pružili podršku i napravili što je moguće veći iskorak za dojenje. Organizatori ovogodišnjeg Nacionalnog tjedna dojenja su Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenja, Udrugom za zdravo i sretno djetinjstvo, te zajednicom Supermame.

"Pridružite se inicijativi obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja i u tjednu od 1.do 7. listopada i provodite vrijeme vani na otvorenom, hodate, brojite korake i uživajte i na hodačkim stazama i u parkovima Živjeti zdravo. Slobodno nahranite svoju dječicu i zajedno s nama, pošaljete poruku o dobrobiti dojenja za zdravlje, objavio se Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Svakog dana, svoj dnevni broj koraka podijelite na društvenim mrežama Živjeti zdravo uz @zivjeti.zdravo te i sami postanite dio velikog, nacionalnog iskoraka za dojenje.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti