Hrvatska ljekarnička komora pokrenula humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini

Hrvatska ljekarnička komora pokrenula humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini

Hrvatska ljekarnička komora pokrenula humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

U ovim teškim vremenima, hrvatski ljekarnici šalju poruke solidarnosti svojim ukrajinskim kolegama i podršku stradalnicima u ratnim zbivanjima! Budući da je na ratom pogođenom području kritična potreba za određenim lijekovima i medicinskim proizvodima, Hrvatska ljekarnička komora je, uz svesrdnu podršku svojih članova, pokrenula humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju potrebnih lijekova, sukladno popisu koje je sastavilo ukrajinsko ministarstvo zdravstva. U navedenu svrhu otvoren je račun u Zagrebačkoj banci na koji se zaprimaju novčane donacije.

Potporu za organizaciju ove humanitarne akcije Komora je dobila od Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske. Civilna zaštita će biti logistička podrška i organizator prijevoza kupljenih lijekova i medicinskih proizvoda u prihvatne centre u Ukrajini.

''Naši kolege, ostali zdravstveni radnici u Hrvatskoj, naši partneri i sugrađani već su se odazvali akciji te smo od jučer u 13 h, kada smo započeli s prikupljanjem sredstava, već zaprimili brojne donacije. Akciju je podržao i brand Borboleta koji je, posebno za ovu namjenu, dizajnirao muške i ženske narukvice sa simbolima srca i mira, u bojama ukrajinske zastave, a kompletan prihod od prodaje narukvica donirat će se upravo za ovu namjenu. Time se šalju poruke podrške i poziva na mir, a istovremeno i izravno pomaže ukrajinskom narodu'', poručuje predsjednica Hrvatske ljekarničke komore, Ana Soldo.

Trenutačno je u Ukrajini najveća potreba za priborima prve pomoći, zavojnim materijalom, infuzijskim otopinama i lijekovima protiv bolova te će se u prvom organiziranom transportu koji se planira već početkom tjedna osigurati opskrba ratom zahvaćenog područja upravo tim lijekovima i medicinskim proizvodima.

''Nema plemenitijeg i humanijeg čina od spašavanja ljudskog života, a ovim aktivnostima činimo upravo to. Svatko od nas donacijom daje doprinos zaštiti i očuvanju najvrjednijeg; zdravlja i života ljudi u ovim teškim okolnostima'', istaknula je mag. Soldo.

Ovim putem pozivamo naše sugrađane da se ovoj plemenitoj i humanoj akciji pridruže novčanom donacijom te pomognu u nabavci esencijalnih lijekova i medicinskih proizvoda za pomoć stradalnicima u Ukrajini.

Donaciju se može izvršiti uplatom novčanih sredstava na:

IBAN: HR5923600001503058540
MODEL: 00
POZIV NA BROJ: 2022
OPIS UPLATE: Humanitarna akcija za Ukrajinu

Kontakt osobe za sve upite u svezi provođenja humanitarne akcije:

  • Ana Soldo, predsjednica HLJK, tel. 098 706 638, e-mail. asoldo2209@gmail.com
  • Jasminka Vugec Mihok, potpredsjednica HLJK, tel. 095 910 3365, e-mail. jvmihok@gmail.com
  • Mario Vrebčević, posebni savjetnik HLJK, tel. 099 223 3029, e-mail. mario.vrebcevic@gmail.com

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti