Humanitarni koncerti "Za Teov prvi korak" u Crikvenici i Novom Vinodolskom!

Humanitarni koncerti "Za Teov prvi korak" u Crikvenici i Novom Vinodolskom!

Humanitarni koncerti "Za Teov prvi korak" u Crikvenici i Novom Vinodolskom!
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nakon što su se brojni glazbenici priključili humanitarnoj akciji za malog Tea Jelenovića te nakon što je održan koncert u Malinskoj, humanitarna akcija „Za Teov prvi korak“ nastavlja se novim koncertima koji su na rasporedu ovog vikenda!

U Malinskoj je jučer (9.12.) održan prvi u nizu humanitarnih koncerata za Tea Jelenovića. Uz punu dvoranu, dobro raspoloženog voditelja Nenu Pavinčića, sudionike: Miu Negovetić, Damira Kedžu, Katju Budimčić, Maura Staraja, Denu, Klapu Tramuntana, Klapu Kaštadi, Klapu Rašketa, Tamburaški sastav Boduli, Bona forma, L'Amour band i Grupu Insula te odličnu atmosferu, sakupljen je i lijepi prilog za nastavak liječenja malog Tea. Naime, prodano je 900 ulaznica a iskazali su se i brojni otočki sponzori. Organizatori se posebno zahvaljuju Općini Malinska-Dubašnica, Općini Dobrinj, TZO Malinska-Dubašnica, TZO Dobrinj te svima koji su podržali akciju i pripomogli u organizaciji. Teovi roditelji posebno se zahvaljuju velečasnom Antonu Zecu , na riječima podrške i ljubavi.

Nastavak ove humanitarne akcije slijedi ovog vikenda. Podsjetimo, Teo Jelenović rođen je 3. rujna 2015. s dijagnozom ARTROGRIPOZA, rijetkom bolešću (1: 20 000 poroda) koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića. Kod Tea su zahvaćene nogice (pri porodu su bile ukočene pod kutem od 90°) i rukice u laktovima moguće je savinuti samo do određene granice. U našoj zemlji je ta bolest jako rijetka i nema puno iskustva u liječenju te su roditelji malog Tea pronašli kliniku u Njemačkoj (u Aschau im Chiemgau orthopädische Kinderklinik) koja je do sada imala preko 500 takvih slučajeva. Za nastavak liječenja je potrebno prikupiti sredstva kako bi Teo jednog dana prohodao i samostalno koristio svoje ručice. Procijenjeni troškovi operacija, ortoza i fizikalnih terapija, koje će uslijediti nakon faze gipsanja po Ponseti metodi , odnosno višegodišnje liječenje, iznose oko 100 000 €. Budući da HZZO ne pokriva liječenje u inozemstvu jer ta bolest kod nas nije niti uvrštena na listu rijetkih bolesti, prijatelji obitelji pokrenuli su humanitarnu akciju u kojoj će se održati niz koncerata kojima su se odazvali brojni glazbenici! Ovog vikenda za malog Tea pjevaju klape u Novom Vinodolskom te dječji zborovi, sastavi i drugi glazbenici, dan nakon, u Crikvenici.

U Domu kulture u Novom Vinodolskom, ove subote, 12.12.2015. s početkom u 19.00 sati održat će se 17.Smotra klapa u Novom Vinodolskom, na kojoj će nastupiti klape: Pinguentum ( m ) – Buzet, Teranke ( ž ) – Pula, Tić ( m ) – Tribalj, Senjkinje ( ž ) – Senj, Škrljevo ( m ) – Škrljevo, Luna ( ž ) – Kožino, Vinčace ( m ) - Novi Vinodolski, Puntape ( u suradnji s klapom Žurnada ) - Novi Vinodolski, Pučki pivači ( M ) - Novi Vinodolski, a prihod od ulaznica u potpunosti ide za nastavak liječenja Tea Jelenovića.

Dan nakon Novog Vinodolskog Crikvenica pjeva za Tea. U Gradskoj sportskoj dvorani, s početkom u 19 sati nastupit će: Školski zborovi OŠ Ivana Mažuranića, OŠ Zvonka Cara, OŠ Vladimira Nazora, tamburaški sastav Baruffa, sastav Frankopani, Grupa Point, Grupa Trio marinero, Grupa Trend, band Nadzorni odbor, Šajeta, Mauro Antić, Klapa Žurnada, Klapa Kirice i Neven Barac. Za ovaj Crikvenički koncert ulaznice se mogu kupiti u petak, 11.12. od 15 sati nadalje na štandu OŠ Zvonka Cara, u sklopu adventskog sajma u Crikvenici!

Kod ulaza na oba koncerta moći će se kupiti zbirka pjesama „Teov put do prvog koraka“, platnene vrećice s logom ovčice i božićni ukrasi koje su izradila djeca i učenici krčkih vrtića i škola.

Također u nedjelju. 13.12. će se u sklopu iste akcije, na Bazenima Kantrida igrati humanitarna vaterpolo utakmica između Amaterskog vaterpolo kluba Šilo i vaterpolo kluba Vrsar s početkom u 17 sati. Amaterski vaterpolo klub Šilo će za svaki postignuti gol donirati 50 kn.

Humanitarna akcija “Za Teov prvi korak” trajat će do 30.12.2015., a sredstva možete donirati i putem žiro računa, otvorenog posebno za ovu humanitarnu akciju, u Erste & Steiermärkische bank d.d., na ime Asja Gencel, Novi Vinodolski

HR 2424020063102950832 (za uplate iz inozemstva potrebno je navesti Swift / Bic : ESBCHR22 )

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti