Zašto trebate češće piti crno vino?

Zašto trebate češće piti crno vino?

Zašto trebate češće piti crno vino?
  • Objavljeno: Petak, 11.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada crno vino pijete u umjerenim količinama, ono može povećati razinu dobrog (HDL) kolesterola, a istovremeno smanjiti razinu lošeg (LDL) kolesterola koje narušava zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Crno vino usporava rast i širenje stanica raka prostate i dojke, a istovremeno sudjeluje u prevenciji raka usne šupljine.

Umjerena konzumacija crnog vina može smanjiti rizik od nastanka osteoporoze i krvnih ugrušaka. Resveratrol je glavni aktivni sastojak crnog vina koji smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu i sudjeluje u prevenciji prijevremenih znakova starenja.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da je umjerena konzumacija crnog vina zdravija od potpuno izbjegavanja crnog vina. Polifenoli iz crnog vina jačaju imunološki sustav i pomažu u borbi protiv bakterija i virusa.

Crno vina potiče cirkulaciju krvi i smanjuje rizik od nastanka bolesti srca i srčanog udara, a flavonoidi iz crnog vina mogu pomoći u prevenciji različitih vrsta raka.

Istraživanja su pokazala da osobe koje umjereno konzumiraju crno vino imaju manji rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Nastavite čitati zašto je dobro piti crno vino.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti