Inteligentne žene imaju bolji seks

Inteligentne žene imaju bolji seks

Inteligentne žene imaju bolji seks
  • Objavljeno: Srijeda, 13.05.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljepota može privući muškarca, ali mozak je taj koji će ga zadržati i pružiti više zabave u spavaćoj sobi. Emotivna inteligencija predstavlja ključ za užitak, utvrdili su znanstvenici.

Žene koje su sposobne izraziti svoje osjećaje i prepoznati emocije partnera i ljudi s kojima su okružene imaju bolji seksualni život. 

Stručni tim profesora Tima Spectora s Kraljevskog koledža u Londonu istražio je socijalni i seksualni život više od dvije tisuće blizanki, starih od 18 do 83 godine. Žene su odgovarale na pitanja o svome emotivnom životu i mogućnostima postizanja orgazma. Također su ispunjavale upitnik koji je pokazao u kojoj mjeri su sposobne izražavati svoje osjećaje i empatiju i pokazati zadovoljstvo.

Studija otkriva kako osobe koje su sposobne nadzirati i upravljati svojim i tuđim emocijama imaju nizak faktor rizika od poremećaja u seksualnom životu i dvostruko veći broj orgazama.

"Istraživanje je pokazalo kako emocionalna inteligencija pruža prednost na mnogim područjima života, a osobito u krevetu. Rezultati ankete pružit će golem doprinos u razvoju kognitivne i biheviorističke terapije usmjerene na poboljšanje seksualnog života", istaknuo je koautor studije, profesor Spector za Independent. Njegov suradnik, psiholog Andrea Burri, dodaje kako postoji veza između kvalitete seksualnog odnosa, sposobnosti razvijanja seksualnih fantazija i prenošenja svojih želja partneru.

Rezultati studije objavljeni su u uglednom znanstvenom časopisu Journal of Sexual Medicine.  (agencije, irb)

Zaboravite na predigru Istraživanja ostalih znanstvenika pokazuju kako predigra ima malo utjecaja na cjelokupan užitak. Žene više uživaju u glavnom događaju, pa škotski i češki znanstvenici zaključuju kako treba poboljšati kvalitetu i duljinu trajanja odnosa i zaboraviti upozorenja kako muškarci ne bi smjeli brzati tijekom seksa.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti