Isprobajte četverominutni trening koji vrijedi kao sat vremena u teretani!

Isprobajte četverominutni trening koji vrijedi kao sat vremena u teretani!

Isprobajte četverominutni trening koji vrijedi kao sat vremena u teretani!
  • Objavljeno: Utorak, 15.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Snažan trening visokog intenziteta nije prikladan za svakoga, posebno za starije osobe. Zato vam donosimo pet klasičnih i učinkovitih vježbi koje možete napraviti u samo četiri minute.

Čučnjevi: 60 sekundi

Stanite s nogama raširenim malo više od širine ramena. Započnite raditi vježbu kao da ćete sjesti na stolicu, a potom se vratite u početni položaj. Tako ćete ojačati stražnjicu i mišiće nogu.

Sklekovi: 30 sekundi

Legnite na trbuh. Postavite ruke u širini ramena. Vaša ramena, koljena i stopala bi trebala biti u ravnoj liniji. Podignite se rukama od poda. Polako spuštajte tijelo prema podu savijajući ruke i podvlačeći laktove sa strane. Potom se vratite u početni položaj. Ova vježba pomaže u razvoju prsnih mišića i tricepsa.

Isprobajte najbolje vježbe za ublažavanje anksioznosti i depresije!

Privlačenje koljena prsima: 30 sekundi

Zauzmite početni položaj kao za sklekove. Podignite desnu nogu s poda i koljeno polako privlačite prsima. Držite leđa i kukove ravno i fiksirano. Vratite se u početnu poziciju i ponovite vježbu lijevom nogom. Na ovaj način jačate trbušne mišiće i sagorijevate kalorije.

Iskoraci: 60 sekundi

Stanite uspravno. Noge neka budu u širini ramena i stavite ruke na bokove. Lijevom nogom zakoračite dugim korakom prema naprijed dok koljena ne budu savijena pod kutem od 90 stupnjeva i koljeno desne noge ne dotakne pod. Odgurnite se u početni položaj i ponovite vježbu suprotnom nogom.

Skokovi: 45 sekundi

Ova vrsta skokova je poznata pod nazivom jumping jack, a izvode ih vojnici u vojsci jer povećavaju mišićnu izdržljivosti i jačaju kardiovaskularni sustav. Stanite uspravno s rukama uz tijelo. Skočite tako da lagano raširite obje noge i istovremeno podignite ruke iznad glave. Skočite natrag u početni položaj i ponavljajte vježbu do isteka vremena.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti