Ovaj jednostavan test otkriva koliko ugljikohidrata smijete unijeti u jednom danu!

Ovaj jednostavan test otkriva koliko ugljikohidrata smijete unijeti u jednom danu!

Ovaj jednostavan test otkriva koliko ugljikohidrata smijete unijeti u jednom danu!
  • Objavljeno: Utorak, 14.08.2018.
  • Broj pregleda: 1.651
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj jednostavan test otkriva koliko ugljikohidrata smijete unijeti u jednom danu!
Izvor slike: Depositphotos

Najštetniji ugljikohidrat kojeg često unosimo jest šećer. Ima ga u gotovo svim namirnicama, pogotovo u prerađenoj hrani i slasticama!

Stručnjaci napominju da nisu svi ugljikohidrati isti i da ne ostavljaju loš učinak na naše tijelo. Ovi "loši" ugljikohidrati nas debljaju, povećavaju rizik od dijabetesa, a mogu utjecati i na plodnost.

Ovaj jednostavan test od 30 sekundi otkriva morate li smanjiti unos ugljikohidrata kroz dan i na taj način poboljšati svoje zdravlje!

Uzmite običan, neslani kreker i temeljito ga žvačite dok ne postane u potpunosti kašast:

  • Ako se ukus promijeni za manje od 30 sekundi, vaše tijelo vjerojatno dobro razgrađuje ugljikohidrate.
  • Ako kreker nije promijenio okus nakon 30 sekundi, onda biste trebali razmišljati o prehrani sa što manje ugljikohidrata.
  1. Ako primijetite slatkasti okus unutar prvih 14 sekundi, to znači da vaše tijelo brzo pretvara ugljikohidrate u energiju. Dnevno možete unijeti u organizam 250 g ugljikohidrata (otprilike 4 šnite kruha), na otprilike 2000 kcal.
  2. Ako vam je za ovu promjenu potrebno od 15 do 30 sekundi, tijekom dana možete unijeti 175 g ugljikohidrata.
  3. Ako ste slatkasti okus pojavio nakon 30 sekundi, vjerojatno vaše tijeko ugljikohidrate ne pretvara u energiju nego višak skladišti u mast, stoga se preporučuje da dnevno unesete samo 125 g ugljikohidrata.

Specijal: Otkrivamo 29 najboljih proteina za mršavljenje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti