Isprobajte ovih 6 savjeta za brzo uklanjanje stresa!

Isprobajte ovih 6 savjeta za brzo uklanjanje stresa!

Isprobajte ovih 6 savjeta za brzo uklanjanje stresa!
  • Objavljeno: Subota, 05.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iako je vrijeme godišnjih odmora i u odnosu na ostatak godine, stres je na najniže mogućoj razini, neki od nas imaju problema s opuštanjem. Da biste se što bolje pripremili na zasluženi odmor, poslušajte ovih nekoliko savjeta.

1. Razgovarajte s prijateljem

Raspravljajte o svojim problemima, preprekama i potencijalnim rješenjima s prijateljem. Otvoreni razgovor dokazano smanjuje razinu stresa.

2. Pročitajte dobru knjigu

Knjiga će vam pomoći da zaokupite i skrenete misli s onoga što uzrokuje trenutni stres. Dokazano je da čitanje zanimljivog štiva umiruje um i tijelo.

Naučite se opustiti!

3. Zapišite svoje misli

Zapišite što vas muči i izaziva vam stres. Zapišite moguća rješenja i oslobodite se nelagode.

4. Vježbajte

Stres možete doslovno iznojiti. Redovita tjelovježba povećava proizvodnju hormona sreće i smanjuje kortizol koji uzrokuje stres. Možete boksati ili, ako ste mirniji tip, igrati golf! Ako niste ljubitelj klasičnog vježbanja, šećite. Šetnja također eliminira stres i razbistrava misli.

5. Meditirajte

Meditacija i vježbe disanja imaju nevjerojatne prednosti za naše tijelo. Svakodnevno odvojite nekoliko minuta i fokusirajte se ne duge i usporene udisaje i izdisaje.

6. Ugasite tehnološke uređaje

Isključite računalo, laptop, tablet i mobitel. Uživajte u trenutku, osvrćući se na pjev ptica, povjetarac, detalje oko sebe i povežite se s okolinom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti